I dalje gori između Blaca i Krušica; gasiteljima na terenu pomažu dva protupožarna kanadera

Gasitelji su se s požarom otvorenoga prostora koji je sinoć planuo na punti Blacina glava između uvala Blaca i Krušica borili cijelu noć. Na njegovu gašenju angažirane su vatrogasne snage čitavoga otoka, i to 60 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila. Dio vatrogasaca na požarište je desantiran s mora, brodovima iz Milne i Bola, objavili su danas, 17. srpnja, vatrogasci DVD-a Supetar.

Požar je, kako je na Facebooku priopćila Općina Nerežišća, prouzročilo grmljavinsko nevrijeme. Osim požara između Blaca i Krušica, gorjelo je i iznad uvala Vela Forska i Moli Zagrodac, ali su ta dva požara brzom intervencijom bračkih vatrogasaca ugašena.

Požar se premjestio prema uvali Krušica
Požar se sinoć po umjereno jakom vjetru od Blacine glave premjestio prema zapadu i zahvatio mladu borovu šumu u uvali Krušica pa su zemaljske snage njegovo širenje bile prisiljene usporavati prosijecanjem protupožarnih prosjeka i paljenjem kontra vatre.

Od jutra dva kanadera pomažu gasiteljima na požarištu
Jutros od 7.15 sati gasiteljima na terenu pridružile su se i zračne snage, dva protupožarna kanadera. Prema javljanju supetarskih vatrogasaca, opožareno je oko 120 hektara makije i borove šume. — Požarište je trenutno obuhvaćeno sa sjeverne i istočne strane, jedan njegov dio gasi se relejno prijenosnim pumpama ali je takav način rada osjetno otežan velikom strminom i samom nadmorskom visinom na kojoj se nalaze njegova još uvijek živa čela, pojasnili su vatrogasci.

Izvršena zamjena vatrogasaca na terenu
Kako javljaju, na terenu je izvršena zamjena vatrogasnih snaga svježim vatrogascima, a posredstvom Vatrogasnoga operativnoga centra Brač općine Nerežišća i Milna uspostavljena je opskrba gorivom, hranom i pitkom vodom za gasitelje. — U satima koji slijede za očekivati je povoljniji razvoj događanja na požarištu, objavili su supetarski vatrogasci.

izvor: Vatrogasci Supetar

Podjelite:

You may also like...