Iz policije priopćili: Za sada nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenoga djela

Nakon što je BRAČ danas zatražio očitovanje Policijske uprave splitsko-dalmatinske o događaju pokušaja nasilnoga ulaska u prostorije vatrogasnoga doma na Velome placu u Supetru, o čemu je javnost u nedjelju, 24. travnja, na Facebooku obavijestila gradonačelnica Ivana Marković, oglasila se nadležna policijska uprava.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Imovinsko-pravni sporovi nisu u nadležnosti policije”
— Obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske postaje Brač po zaprimljenim dojavama, jučer 24. travnja izašli na mjesto događaja radi utvrđivanja činjeničnoga stanja. Prema do sada prikupljenim informacijama, nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenoga djela, dok imovinsko-pravni sporovi nisu u nadležnosti policije, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Marković je napisala da su pokušali skinuti ključeve i brave te ući u prostorije DVD-a
Gradonačelnica Marković u svojoj objavi na Facebooku napisala je da su u prostorije vatrogasnoga doma na Velome placu pokušale nasilno ući nepoznate osobe. — Pokušale su skinuti ključeve i brave te ući u prostorije u kojima se nalazi i razna vatrogasna oprema i dokumenti društva. Osim toga utvrdili smo da je 10-tak nepoznatih osoba u crnoj odjeći viđeno na području našega nogometnoga igrališta. Pozvana je policija radi identifikacije osoba i njihovih namjera, objavila je Marković.

foto: Jadran Bašić / BRAČ danas (iz arhive)

Podjelite:

You may also like...