Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Je li u pitanju nemar, nepažnja ili zloća, pitaju se selački vatrogasci, nakon dva požara na području Novoga Sela

Je li u pitanju nemar, nepažnja ili zloća, pitaju se selački vatrogasci, nakon dva požara na području Novoga Sela koja su izbila danas, 18. siječnja, u razmaku od sat vremena.

Uzroci požara za sada nepoznati
Uzroci su za sada nepoznati, ali zanimljivo je da su požari izbili upravo u trenucima jake bure koja puše na tom dijelu otoka Brača. — Još jednom pozivamo sve mještane na pojačani oprez i pažnju, istaknuli su selački vatrogasci, koji su se brzo po dojavama mobilizirali te jedan i drugi požar stavili pod kontrolu pravovremenom intervencijom i profesionalnim pristupom.

Gorjela suha trava, nisko raslinje i borova šuma
Prvu dojavu o požaru na području “Glave” kod Novoga Sela vatrogasci su zaprimili oko 13.20 sati. — Na teren je žurno izašlo 11 vatrogasaca s 3 vozila te je isti lokaliziran u 14.10 sati i potpuno ugašen u 15.00 sati, obavijestio nas je Tino Štambuk, predsjednik vatrogasnoga društva u Selcima, istaknuvši da je opožarena uglavnom suha trava, nisko raslinje i borova šuma površine 50×50 metara. — Nema materijalne štete, naglasio je Štambuk, dodavši kako su na teren izašli vrlo brzo po dojavi.

Drugi požar manjega intenziteta
Selački vatrogasci dojavu su, zatim, dobili oko 15.25 sati, također na području Novoga Sela, i to predjelu “Tumbin”. — Taj požar bio je srećom manjega intenziteta, a površine 10 m2 suhe trave te je vrlo brzo ugašen. Požar je izbio uz cestu, pa smo mogli brzo pristupiti gašenju u kojemu je sudjelovalo 7 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila, pojasnio nam je predsjednik selačkih vatrogasaca.

O svemu je, kako nam je rekao, obaviještena i Policijska postaja Brač koja prema dostupnim saznanjima provodi izvide na opožarenom području. — Policija je dobila od nas sve relevatne podatke, od opožarene površine do broja ljudi koji su bili na terenu, izvijestio nas je predsjednik DVD-a Selca Tino Štambuk. Koji su bili stvarni uzroci požara i što su policijski službenici utvrdili očevidom bit će poznato sutra, pa ćemo vas o tome naknadno izvijestiti.

Vatrogasci pozivaju na pojačan oprez
Selački vatrogasci još jednom apeliraju na pojačan oprez, posebno u trenucima kada puše bura koja ozbiljno može razbuktati i proširiti požar te uzrokovati znatnu materijalnu štetu.

Danas, 19. siječnja, u svega sat vremena, selački vatrogasci zaprimili su dvije dojave o požarima na području Novoga Sela. Požari su potpuno ugašeni, a o svemu je obaviještena Policijska postaja Brač koja treba utvrditi razloge požara (izvor: Vatrogasci Selca)

Podjelite:

You may also like...