Grad Supetar

Lokaliziran veliki požar koji je izbio u Novomu Selu; obranjene kuće i smještajni objekti

Požar u Novomu Selu na području općine Selca, koji se danas, 21. kolovoza, u ranim popodnevnim satima proširio velikom brzinom te vrlo brzo zahvatio veću površinu borove šume i niskoga raslinja lokaliziran je i stavljen pod nadzor gasitelja, izvijestili su vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva Selca.

Snagama na terenu pomagao i airtraktor
Selački vatrogasci dojavu su dobili oko 14.30 sati, a na teren su žurno izašli pripadnici DVD-a Selca s 4 vozila i 16 vatrogasaca te su im se uskoro pridružile i ostale otočke vatrogasne snage. — U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 13 vozila i 38 vatrogasaca s cijelog otoka. Također, i FireBoss airtraktor upućen je na požarište te je pomagao kopnenim vatrogasnim snagama na terenu, priopćili su na Facebooku selački vatrogasci.

Obranjene kuće i smještajni objekti u središtu naselja
Požar je zahvatio uže središte Novoga Sela, ali smještajni objekti i kuće obranjeni su te sprječeno daljnje širenje požara. Iz sigurnosnih razloga privremeno je obustavljen i dovod električne energije. Kako su izvijestili vatrogasci, požar je lokaliziran nešto iza 15.30 sati, a ukupno je opožareno 2 hektara borove šume i niskoga raslinja.

izvor: Vatrogasci Selca – Facebook

Podjelite:

You may also like...