PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Neprilagođena brzina uzrok je teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao mladi Bračanin

Neprilagođena brzina kretanja, a zatim slijetanje s kolnika, uzroci su teške prometne nesreće koja se dogodila u subotu, 28. rujna, u Mircima, a u kojoj je smrtno stradao mladi Bračanin, potvrdila je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska nakon očevida koji je obavljen poslije prometne nesreće.

Mladi Bračanin smrtno stradao na mjestu nesreće
Bračanin, 27-godišnji mladić iz Dola, smrtno je stradao na mjestu nesreće, vozeći MTC Kavasaki 1200 splitskih registarskih oznaka. Prema priopćenju policije, do nesreće je došlo oko 17.10 sati. Teška prometna nesreća sa smrtnim ishodom pogodila je brojne Bračane koji su se danas, 30. rujna, oprostili od poginuloga mladića na mjesnome groblju u Dolu.

Za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu kazne su od 10.000 do 20.000 kuna
Treba podsjetiti kako su neprilagođena brzina, odnosno upravljanje motornim vozilom uz alkohol, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i vožnja bez sigurnosnoga pojasa vodeći uzroci smrtnosti na našim cestama. Od 1. kolovoza, od dana stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za vožnju u naselju bržu od 50 km/h vozači će plaćati kaznu od 10.000 do 20.000 kuna, a za vožnju pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg ili pod utjecajem opojnih sredstava platit će isti iznos kazne, dok će za drugi takav prekršaj ostati i bez vozačke dozvole na 6 mjeseci.

neprilagođena brzina i slijetanje s kolnika uzrok su teške prometne nesreće u kojoj je u subotu, 28. rujna, smrtno stradao mladi Bračanin (foto: iz arhive)

neprilagođena brzina i slijetanje s kolnika uzrok su teške prometne nesreće u kojoj je u subotu, 28. rujna, smrtno stradao mladi Bračanin (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...