Pijan vozio moped bez vozačke dozvole; zaustavljen je i doveden u službene prostorije

Policijski službenici u tijeku nadzora i kontrole prometa na Braču, u četvrtak 12. svibnja, zaustavili su 61-godišnjega vozača mopeda za kojega je utvrđeno da je mopedom upravljao pod utjecajem alkohola.

Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola 1,14g/kg, te su policijski službenici utvrdili da je sudjelovao u prometu bez vozačke dozvole, izvijestila je danas, 13. svibnja, Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole
— 61-godišnjak nema izdanu vozačku dozvolu niti jedne kategorije, a zbog do sada sankcioniranih prometnih prekršaja i sakupljenih negativnih bodova, nadležna policijska postaja izdala je rješenje da isti u sljedeće dvije godine ne može ni podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, pojasnili su iz Policijske uprave.

Predložena novčana kazna od 27.000 kuna i kazna zatvora
Prema policijskome priopćenju, 61-godišnji vozač koji je upravljao mopedom uhićen je i doveden u službene prostorije gdje je zadržan do otriježnjenja. — Nakon provedenoga istraživanja bit će, uz optužni prijedlog, odveden nadležnomu općinskomu prekršajnom sudu. Zbog počinjenja teških prometnih prekršaja i obzirom da se radi o recidivistu, sudu je predloženo izricanje novčane kazne u visini od 27.000 kuna i kazne zatvora, stoji u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

foto: BRAČ danas (iz arhive)

Podjelite:

You may also like...