PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Policija obavila pretragu doma, kod Bračanina pronašla drogu; zaradio kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom s Brača koji je osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Obavljena pretraga stana na Braču
Policijski službenici Policijske postaje Brač u suradnji sa Službom kriminaliteta droga obavili su u petak, 7. veljače, pretragu njegova doma i u njemu pronašli drogu. Prema policijskom izvještaju, kod Bračanina je pronađeno 901,13 grama amfetamina i 1,1 gram heroina.

Podnesena kaznena prijava
Nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje Bračanin je doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnji za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Za stavljanje droge u promet od jedne do dvanaest godina zatvora
Prema Kaznenom zakonu, za neovlaštenu proizvodnju ili prerađivanje tvari koje su propisom proglašene drogom predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Za trgovanje drogom kazne su znatno oštrije. Tako Kazneni zakon za stavljanje droge u promet ili njezinu neovlaštenu ponudu na prodaju ili kupnju određuje kaznu zatvora od jedne do dvanaest godina.

Policijski službenici Policijske postaje Brač u suradnji sa Službom kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom s Brača, osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nakon što su u njegovu domu pronašli drogu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...