PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Protiv četvorice policijskih službenika pokrenut disciplinski postupak zbog formalnih propusta; utvrđeno da su policijski službenici zakonito upotrijebili sredstva prisile

— Protiv četvorice policijskih službenika Policijske postaje Brač bit će proveden postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti, potvrdili su nam danas, 17. listopada, iz splitske Policijske uprave, a nakon što je 46–godišnja majka iz Bola prijavila postupanje policijskih službenika na Braču Odjelu za zakonitost postupanja Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

U postupanju je bilo povreda službene dužnosti
Prema dostupnim podacima, u postupanju bračkih policajaca bilo je povreda službene dužnosti, a nakon što su 46–godišnja majka i njezina maloljetna 17–godišnja kći sredinom kolovoza ove godine uhićeni i privedeni u Policijsku postaju Brač.

Policijska postaja Brač (foto: iz arhive)

Majka i kći uhićene te privedene u Policijsku postaju Brač
Kako javljaju mediji, 46–godišnja majka iz Bola više je puta policiji prijavljivala buku u noćnim satima, i to u stanu na katu iznad nje u koji borave kćerke vlasnika stana. Nakon što je u rano jutro drškom metle lupala o strop mladim susjedama koje su spavale, a želeći im ukazati kako to izgleda buka, u poslijepodnevnim satima dvojica policajaca iz Supetra uhitili su 46–godišnju osobu i njezinu 17–godišnju kći, primijenili sredstva vezivanja i službenim vozilom odvezli u Supetar. Obje su, prema medijskim pisanjima, noć provele u ćeliji u podrumu policijske postaje, a ujutro su odvedene u Zavod za hitnu medicinu Supetar gdje su maloljetnici utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Utvrđeni su formalni propusti u postupanju
Pritužbu na rad policijskih službenika podnijela je 46–godišnja majka, uvjerena da je postupanjem policajaca bilo povrijeđeno njezino pravo. Splitska Policijska uprava, ispitavši navode i zatraživši očitovanje Policijske postaje Brač, došla je i do određenih zaključaka, a što nam je potvrđeno i u odgovoru koji smo primili: — Provedenim postupkom utvrđeno je kako su policijski službenici Policijske postaje Brač zakonito uporabili sredstva prisile prilikom postupanja prema 46–godišnjakinji i maloljetnici, koje su zakonito uhitili zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, ali su utvrđeni određeni formalni propusti zbog čega će protiv četiri policijska službenika biti proveden postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti, stoji u priopćenju koje je našem portalu uputila Policijska uprava iz Splita.

Policijski službenici nisu suspendirani
Zanimalo nam je i jesu li policijski službenici udaljeni zbog posla zbog pokretanja postupka, ali su nam iz Uprave kratko odgovorili: — Policijski službenici nisu suspendirani. Kako se propusti u postupanju policije ne bi ponovili, iz policijske Uprave su nam poručila kako se edukacija policijskih službenika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske provodi redovito, uključujući i službenike Policijske postaje Brač. — Edukacija se provodi ciljano, organiziranjem seminara u Policijskoj upravi i Ministarstvu unutarnjih poslova. Ona se provodi i kroz izvršavanje svakodnevnih zadaća, pojasnili su iz Policijske uprave.

– Provedenim postupkom utvrđeno je kako su policijski službenici Policijske postaje Brač zakonito uporabili sredstva prisile prilikom postupanja prema 46–godišnjakinji i maloljetnici, koje su zakonito uhitili zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, ali su utvrđeni određeni formalni propusti zbog čega će protiv četiri policijska službenika biti proveden postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti, priopćili su iz Policijske uprave u Splitu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...