Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Selački vatrogasci: Naši se sumještani i dalje oglušuju na upozorenja i zamolbe koje upućujemo

Na području Vejak u blizini Novoga Sela danas, 20. veljače, u kasnim popodnevnim satima ponovno je izbio požar. Dojavu o požaru vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva u Selcima primili su u 17.30 sati te je odmah na teren upućeno jedno vozilo s trojicom vatrogasaca.

Požar brzo lokaliziran i ugašen
— Premda je zabranjeno paljenje na dane kad je vjetar jak kao što je bio danas, naši sumještani se i dalje oglušuju na upozorenja i zamolbe koje kontinuirano upućujemo, poručili su selački vatrogasci koji su ubrzo lokalizirali požar, a zatim ga i ugasili oko 18.15 sati.

Paljenje vatre samo uz suglasnost vatrogasne postrojbe
Vjetar je u popodnevnim satima puhao 23 km/h. Prema priopćenju vatrogasaca, to nisu bili vremenski uvjeti za, kako tvrde, “paljenje korova i čišćenje ograde”. Napomenuli su da je u razdoblju od 1. listopada do 1. svibnja paljenje na otvorenom dozvoljeno samo uz suglasnost najbliže vatrogasne postrojbe, koja će, ističu iz DVD-a Selca, donijeti procjenu sukladno vremenskim uvjetima.

Vatrogasci pozvali na poseban oprez
— Još jednom apeliramo na sve da nam se slobodno obrate te molimo sumještane na poseban oprez, poručili su vatrogasci iz Selaca.

Na području Vejak blizu naselja Novo Selo danas, 20. veljače, u kasnim popodnevnim satima izbio je požar koji su vatrogasci DVD-a Selca brzo lokalizirali i ugasili (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...