Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

SKANDAL U GRADU SUPETRU: Novac s računa Grada uplaćivan na privatni račun? Osoba iz Odsjeka za gradske prihode udaljena s posla, pokrenut postupak protiv službenika, a Grad objavio natječaj

Grad Supetar ovih dana trese skandal, i to sa službenikom koji je, kako smo uspjeli neslužbeno doznati, radio u Odsjeku za gradske prihode Grada Supetra, a koji je po saznanju za financijske pronevjere smjesta udaljen s posla i protiv te je osobe pokrenut postupak.

Poduzete su sve potrebne radnje
Naš portal promptno je 2. rujna objavio priopćenje Grada Supetra u kojem se ističe kako su internom kontrolom radnih procesa u Gradu Supetru 26. kolovoza otkrivene nepravilnosti u radu gradskoga službenika te kako su tim povodom po hitnom postupku poduzete sve potrebne radnje.
Neslužbene informacije govore da je službenik uplaćivao novac s računa Grada na privatni račun, a financijske malverzacije su se izgleda radile od veljače ove godine.

Kako je osoba bila ovlaštena koristiti se računom i pinovima Grada, pita se naš izvor
— Smiješno je uopće govoriti o nekoj unutarnjoj kontroli ako je tek sada otkriveno s obzirom na polugodišnja izvješća, rekao je za “BRAČ danas” naš izvor, koji je htio ostati anoniman, a čiji su podaci poznati uredništvu. Zapitao se i kako je bilo moguće tu osobu ovlastiti za korištenje računom i pinovima Grada Supetra. Navedena osoba iz Odsjeka za gradske prihode, otkrio nam je naš, dobro upućeni izvor, uopće nije bila zadužena za te poslove sistematizacijom radnih mjesta, a prvotno je, kako nam je rekao, bila zaposlena na obračunu gradskih poreza.
Po saznanju za pronevjere u financijskom poslovanju Grad je hitno reagirao, a prema priopćenju koje je potpisala supetarska gradonačelnica Ivana Marković podnesena je i kaznena prijava protiv službenika. U očitovanju Grad je tek jednom rečenicom osudio postupanje toga službenika. — U vođenju Grada i upravljanju financijama nema mjesta za bilo kakve pogreške ili nezakonite radnje.

Dopis gradonačelnice proslijeđen vijećnicima na znanje
Prema objavljenom priopćenju, o svemu je obaviještena i predsjednica Gradskoga vijeća Danijela Kirigin (SDP), koja je žurno proslijedila vijećnicima dopis gradonačelnice grada Supetra od 2. rujna. Iz Grada su na kraju priopćili kako će o detaljima slučaja i uočenim nepravilnostima javnost obavijestiti nakon provođenja postupka istrage.

Suspenzija s radnoga mjesta može trajati najdulje do pravomoćnosti presude
Koliko će u ovom slučaju trajati istraga, u ovom je trenutku teško reći. S obzirom da je podnesena kaznena prijava protiv toga službenika jasno je da će prije eventualnoga podizanja optužnice biti provedene izvidne radnje, kako bi se utvrdilo ima li elemenata kaznenoga djela koje se stavlja na teret osobi iz gradske službe. Jedno je sigurno: osoba iz Grada Supetra suspendirana je s radnoga mjesta, do okončanja postupka, a to znači ili do obustave postupka ili najkasnije do pravomoćnosti presude.

Raspisan natječaj za referenta u Odsjeku za gradske prihode
Zanimljivo, Grad Supetar već je 2. rujna oglasio natječaj za radno mjesto referenta za gradske prihode, na određeno puno radno vrijeme, s rokom prijave do 10. rujna. U natječaju se navodi kako će referent raditi u Odsjeku za gradske prihode na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutnoga službenika.

gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković o svemu je obavijestila predsjednicu Gradskoga vijeća Danijelu Kirigin koja je pismo prve žene grada Supetra proslijedila vijećnicima na znanje (foto: J. Bašić)

gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković o svemu je 2. veljače obavijestila predsjednicu Gradskoga vijeća Danijelu Kirigin koja je pismo prve žene grada Supetra proslijedila vijećnicima na znanje (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...