Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

TRAJE ISTRAGA Policija obavila očevid požara na području općine Milna u kojem je izgorjela borova šuma, nisko raslinje i makija

Policijski službenici obavili su u utorak, 2. lipnja, očevid požara koji je 30. svibnja oko 14.00 sati izbio na području općine Milna, a s kojim se vatrogasci bore već nekoliko dana.

U tijeku kriminalističko istraživanje
— U požaru je izgorjelo prema prvim procjenama između 15 i 20 ha borove šume, niskoga raslinja i makije, dok je uzrok požara otvoreni plamen ili žar, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Napomenuli su kako je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Airtractor iz Zemunika gasio požar
Požar je izbio na nepristupačnom terenu, a dio područja koje je bilo zahvaćeno požarom, na predjelu Baterije, je i minski sumnjivo. To je dodatno otežalo vatrogascima posao, pa su pomoć pružile snage iz zraka. Jedan Airtractor iz Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u Zemuniku danas je gasio požar na lokaciji Milna-Rt Ražanj.

Na terenu pripadnici iz svih bračkih vatrogasnih društava
U gašenju su sudjelovali pripadnici svih bračkih vatrogasnih društava, a prema informacijama koje su nam stigle s požarišta, bračkim vatrogascima pomogle su vatrogasne snage s kopna. Borbu s vatrenom stihijom proteklih dana, a i danas, otežavala je nepovoljna vremenska situacija, posebno jak maestral i tramontana, koji su puhali naizmjenično i tako nosili vatru.

Vatrogasci su i dalje na terenu te saniraju i natapaju opožareno područje.

Požar na području općine Milna, i to na nepristupačnom terenu, izbio je u subotu, 30. svibnja, a u njegovu vrlo zahtjevnom gašenju sudjelovali su pripadnici svih vatrogasnih postrojbi na Braču. Pomoć u gašenju vatre bila je nužna i iz zraka (izvor: Vatrogasci Bol)

Podjelite:

You may also like...