Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U četiri sata čak četiri prometne nesreće

Nesvakidašnji dan na bračkim prometnicama. U srijedu, 31. srpnja, u vremenu od 15.25 sati do 19.15 sati na našim cestama dogodile su se četiri prometne nesreće. Srećom, sve s lakšim tjelesnim ozljedama sudionika. Ovim nesrećama treba dodati i prethodne prometne nesreće o kojima smo već izvještavali na našem portalu, pa ćemo srpanj što se tiče prometa pamtiti po lošem.

U svakoj nesreći lakše je ozljeđena po jedna osoba
— Jedna se dogodila na cesti D113 između Nerežišća i Pražnica, kada je osobno vozilo prešlo na suprotnu prometnu traku, udarilo u stijene uz rub kolnika i prevrnulo se na bočnu stranu. Druga se dogodila u mjestu Splitska kada je osobno vozilo sletjelo s kolnika u grmlje, treća na cesti ŽC6161 između Supetra i Splitske, kada se osobno vozilo kretalo unatrag i udarilo u motocikl, a četvrta na cesti D114 između Milne i Supetra u slučaju udarca motocikla u osobno vozilo, izvijestili su nas iz splitske policije.
U svakoj od navedenih prometnih nesreća lakše je ozljeđena po jedna osoba, a doznajemo da je ozljeđenima pomoć pružio Tim hitne medicinske pomoći. Kako nas je obavijestila Policijska uprava Splitsko-dalmatinska, nakon prometnih nesreća obavljen je očevid, a četvero vozača, koji su bili i odgovorni za nastanak prometnih nesreća, sankcionirano je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenim osobama kazna iznosi 2.000 kn

Povirili smo i u navedeni zakon koji regulira kazne za počinitelje ovakvih prometnih prekršaja, a koji je dosta postrožen od 1. kolovoza. Prema onome što smo vidjeli, sve četvero izazivača prometnih nesreća kažnjeno je novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna. Za prometnu nesreću samo s materijalnom štetom, zakon predviđa kaznu od 1.000 kuna.

na bračkim prometnicama u srijedu, 31. srpnja, dogodile su se četiri prometne nesreće s lakšim tjelesnim ozljedama sudionika (foto: J. Bašić)

na bračkim prometnicama u srijedu, 31. srpnja, dogodile su se četiri prometne nesreće s lakšim tjelesnim ozljedama sudionika (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...