Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U prometnoj nesreći u Splitskoj sudjelovala tri vozila; osoba koja je skrivila nesreću lakše ozlijeđena te joj je pružena pomoć; u drugoj nesreći teško ozljeđeni stranci

Ovih dana stižu nam loše vijesti, i to s naših prometnica. U utorak, 23. srpnja, oko 13.00 sati došlo je do prometne nesreće u Splitskoj u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila. Srećom, nije bilo žrtava i ozbiljnijih posljedica.

Kako neslužbeno saznajemo, osobno vozilo, kojim je upravljala 61–godišnja vozačica iz Postira, pokušalo je pretjecati na cesti pa je vozačica, pritom, izgubila nadzor nad osobnim vozilom i izletjela s prometnice.

Vozačica skrivila nesreću i počinila prekršaj
— Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđena sumnja da je 61–godišnja vozačica počinila prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (izazivanje prometne nesreće) i naplaćena joj je novčana kazna, poručili su nam iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za izazivanje prometne nesreće samo s materijalnom štetom kazna je 1.000,00 kuna, dok ona u slučaju prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih, iznosi 2.000,00 kuna.
Osim policije koja je obavila očevid, na mjestu nesreće u pružanju pomoći sudjelovali su i supetarski vatrogasci. Kako saznajemo, 61–godišnja vozačica prebačena je u Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Supetru gdje je joj je pružena liječnička pomoć, a kako smo uspjeli doznati, liječnik s Hitne preventivno ju je uputio u splitski KBC na obradu. Ubrzo je puštena kući. Na sreću, radilo se samo o lakšim tjelesnim ozljedama.

Gosti iz Nizozemske neće po dobrom pamtiti boravak na otoku
I u srijedu, 24. srpnja, došlo je do prometne nesreće na našem otoku. Strani državljanin, doznajemo iz Nizozemske, upravljao je zajedno sa suvozačicom na četverociklu i izgubio ravnotežu nad vozilom te prešao u suprotnu prometnu traku. Vozač i suvozačica s četverocikla prebačeni su u splitsku bolnicu s teškim ozljedama.

u prometnoj nesreći u Splitskoj koja se dogodila u utorak, 23. srpnja, oko 13.00 sati sudjelovala su tri motorna vozila, a u pružanju pomoći sudhjelovali su i supetarski vatrogasci (izvor: facebook Vatrogasci Supetar)

u prometnoj nesreći u Splitskoj koja se dogodila u utorak, 23. srpnja, oko 13.00 sati sudjelovala su tri motorna vozila, a u pružanju pomoći sudhjelovali su i supetarski vatrogasci (izvor: facebook Vatrogasci Supetar)

Podjelite:

You may also like...