Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U Supetru napadnuti sezonski radnici: policija privela osumnjičene, podnesena kaznena prijava i optužni prijedlog

U noći sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja, u Supetru je došlo do narušavanja javnoga reda i mira o čemu je supetarska policija dobila dojavu. Prema izvješću iz policije, do narušavanja javnoga reda i mira došlo je u Ulici hrvatskih velikana, a u napadu je sudjelovalo nekoliko mlađih osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Brač utvrdili su da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba, ti 26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednoga 22-godišnjaka koji su tom prilikom lakše ozlijeđeni. Prema dostupnim informacijama, u Supetru je ubrzo nakon događaja uhićen 22-godišnjak zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i pri tom ozlijedio 26-godišnjaka. Policija je utvrdila da je navedeni bio pod utjecajem alkohola te je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. U Splitu je jučer, 9. lipnja, uhićen 19-godišnjak za kojega se također sumnjiči da je sudjelovao u navedenom događaju te je priveden u službene prostorije.

— Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22–godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26–godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19–godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti, objavila je policija.

Neslužbeno doznajemo da su napadnute osobe sezonci koji obavljaju poslove na otoku za vrijeme turističke sezone, i to trojica iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Tomo Domančić, član Vatrogasnoga društva Supetar koji je htio pomoći napadnutima.

U Supetru u noći sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja, došlo je do fizičkoga napada na sezonske radnike. Policija je brzo uhitila i privela osumnjičene (foto: J. Bašić)

U Supetru u noći sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja, došlo je do fizičkoga napada na sezonske radnike. Policija je brzo uhitila i privela osumnjičene (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...