Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Uhićen i treći napadač na sezonske radnike: četvrti još nije identificiran

I dalje je u tijeku kriminalističko istraživanje sa svrhom otkrivanja i četvrtoga napadača na sezonske radnike u Supetru, nakon sramotnoga događaja o kojemu bruje gotovo svi mediji. Na početku turističke sezone u bračkom gradu, srcu turizma, u noći sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja, došlo je do napada i ozljeđivanja nekoliko sezonskih radnika, po svemu sudeći prema nacionalnoj osnovi i to u ranim jutarnjim satima. Sumnja se da su napad u blizini autobusnoga kolodvora počinila četvorica mladića iz skupine od desetak osoba.

Uhićena su dosta brzo dva počinitelja, 22–godišnjak i 19–godišnjak, prvi u Splitu a drugi na Braču, dok je nedavno uhićen i treći napadač koji je po uhićenju doveden u službene prostorije policije. Prema policijskome izvješću, radi se o 19–godišnjaku za kojega je utvrđena sumnja da je zajedno s već prijavljenim i uhićenima počinio kazneno djelo nasilničkoga ponašanja.

Akcija uhićenja odvijala se, napominju iz policije, u suradnji s Općinskim Državnim odvjetništvom u Splitu. Ako je suditi prema kaznenoj prijavi, tereti ih se za kazneno djelo zločina iz mržnje. Po dovršenomu kriminalističkom istraživanju predan je pritvorskom nadzorniku.

Nasilje nad sezonskim radnicima, prvo verbalno a zatim i fizičko s tjelesnim ozljedama, osudili su promptno supetarska gradonačelnica Ivana Marković, a zatim hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović. Istraživanje bi trebalo pokazati ima li to nasilje ikakve veze s Torcida kupom, humanitarnim turnirom, koji se održavao večer ranije u Supetru.

Bračka Torcida u svojemu priopćenju nije osudila napad na sezonske radnike u Supetru. Tek je poručila: — Ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Upozorili su na opasnost kolektiviziranja krivnje usmjerene na Torcidu Brač, držeći da je ono “nedopustivo i zlonamjerno”.

narušavanje javnoga reda i mira dogodilo se u gradu Supetru (foto: J. Bašić)

uhićen je i treći napadač na sezonske radnike u Supetru i poslije kriminalističkoga istraživanja predan pritvorskom nadzorniku (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...