Vandalski čin u Postirima: policija traga za nepoznatim počiniteljem

Vandali očito ne miruju, niti pred turističku sezonu. U noći sa subote na nedjelju, s 18. na 19. svibnja, nepoznati je počinitelj ili nekoliko njih izvršilo vandalski čin u uvali Prvlja u Postirima gdje su razbacali nekoliko kamenih stolova, njih 4–5 u vlasništvu Općine Postira. Odmah po saznanju uznemireni građani obavijestili su policiju o tom nemilom događaju ususret turističkoj sezoni. Povirili smo i mi mjesto nemiloga događaja i fotografijom zabilježili nedjelo. Tužno, sramotno, prava “reklama” pred ozbiljniji dolazak gostiju, i to u mjestu koje je 2012. godine proglašeno NAJmjestom. A dok smo dolazili u tu pješćanu uvalu zabilježili smo i goste koji upravo šetaju do Prvlje, mirne uvale koju su uznemirili vandali.

vandalski čin u Postirima (foto: J. Bašić)

vandalski čin u uvali Prvlja u Postirima (foto: J. Bašić)

Neslužbeno smo saznali da je do oštećenja kamenih stolova došlo ujutro iza 2.00 sata. Prema policijskom priopćenju, službenici Policijske postaje Brač izišli su na mjesto događaja koje je fotografirano te su obavljeni i obavijesni razgovori. Kako saznajemo, policija je sastavila i službeno izvješće, a neslužbena informacija glasi da je i podnesena kaznena prijava. Iz policije su nas obavijestili da bračka policija poduzima daljnje mjere i radnje s ciljem utvrđivanja počinitelja toga djela. Navedeno postupanje je prema izvješću policije kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Povirili smo zato u Kazneni zakon i doznali da je za navedeno djelo predviđena kazna zatvora do dvije godine.

vandali su oštetili kamene stolove u Prvlji (foto: J. Bašić)

vandali su oštetili kamene stolove u Prvlji (foto: J. Bašić)

nepoznati vandali počinili su štetu u noći sa subote na nedjelju (foto: J. Bašić)

nepoznati vandali počinili su štetu u noći sa subote na nedjelju (foto: J. Bašić)

policija poduzima radnje s ciljem utvrđivanja počinitelja toga oštećenja (foto: J. Bašić)

bračka policija, kako su nas izvijestili, poduzima radnje s ciljem utvrđivanja počinitelja toga oštećenja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...