Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Za sada nisu poznati uzroci dvaju požara na području Novoga Sela. Policija ističe da će poduzeti daljnje mjere ako se utvrdi odgovornost za izazivanje požara

Za sada nisu poznati uzroci dvaju požara na području Novoga Sela koji su izbili u nedjelju, 19. siječnja, a u kojima srećom nije bilo materijalne štete. Potvrdila nam je Policijska uprava splitsko-dalmatinska nakon što su policijski službenici bračke Policijske postaje izišli na teren.

U dva sata dvije dojave o požarima na području Novoga Sela
Podsjetimo, prvi požar izbio je na području “Glave”, a selački vatrogasci toga su dana prvu dojavu zaprimili oko 13.20 sati. Požar je lokaliziran nešto iza 14.00 sati, a u potpunosti ugašen oko 15.00 sati. Prema riječima Tina Štambuka, predsjednika Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Selca, opožarena je uglavnom suha trava, nisko raslinje i borova šuma.

Oba požara brzo stavljena pod kontrolu
O drugom požaru, isti vatrogasci dobili su dojavu oko 15.25 sati, a radilo se o manjem požaru koji je izbio u neposrednoj blizini ceste na području “Tumbin” te je brzo stavljen pod kontrolu selačkih vatrogasaca.

Iz splitske policije potvrdili su da nema materijalne štete
Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su nas da su policijski službenici izišli na mjesto događaja. — Radi se o manjem požaru u kojem nije nastupila materijalna šteta te nije bilo potrebe za obavljanjem očevida, pojasnili su nam iz splitske policije. Ipak su naglasili sljedeće: — Ukoliko se utvrdi odgovornost za izazivanje požara, poduzeti će se daljnje potrebne mjere u vidu podnošenja odgovarajuće prijave.

Vatrogasci “pobjedili” buru
Unatoč jakoj buri koja je puhala na tom području, selački vatrogasci su brzom i kvalitetnom intervencijom požare stavili pod kontrolu i u potpunosti ugasili, a zatim uputili poziv mještanima na pojačan oprez, posebno u trenucima jakoga vjetra.

Požari na području Novoga Sela unatoč buri brzom i kvalitetnom intervencijom selačkih vatrogasaca brzo su stavljeni pod kontrolu, a zatim u potpunosti ugašeni (izvori: Vatrogasci Selca)

Podjelite:

You may also like...