PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Zbog pokušaja ubojstva u Supetru Državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv finskoga državljanina; počinitelj će se ipak braniti sa slobode

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu zbog pokušaja ubojstva protiv finskoga državljanina, koji je nožem, čija je oštrica duga devet i pol centimetara, sedamnaest puta po raznim dijelovima tijela izbo svoju nevjenčanu suprugu, također Finkinju. O tomu stravičnom činu javljaju danas i mediji, prenoseći podizanje optužnice protiv počinitelja koji će se ipak u kaznenom postupku braniti sa slobode.

Sumnja na počinjenje kaznenoga djela ubojstva u pokušaju
— Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika ispitao je u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu državljanina Finske (1952.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, priopćili su iz Državnoga odvjetništva.

Finkinja zadobila teške i po život opasne ozljede
Do stravičnoga događaja koji je uznemirio brojne Supetrane, ali i otočane, došlo je 2. rujna ove godine kada je finski državljanin oko 14.45 sati u stanu na području grada Supetra htio usmrtiti nevjenčanu suprugu (1960.) te joj je tada zadao više ubodnih rana u predjelu prsa i lijeve ruke. Finkinja je zadobila tada teške i po život opasne ozljede te je hitno prebačena u splitski Klinički bolnički centar gdje joj je pružena liječnička pomoć. Prema dostupnim informacijama, brzom intervencijom liječnika ozljeđenoj je spašen život, a otpuženoga je policija odmah privela.

Sudac istrage odredio istražni zatvor
— Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak. Sudac istrage Županijskoga suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnoga odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, priopćili su iz Državnoga odvjetništva.

Optužen Finac pušten da se brani sa slobode
Kako doznajemo, državljanin Finske proveo je u istražnom zatvoru dvanaest dana, i to od 4. do 16. rujna, pa je pušten da se brani sa slobode.

— Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak. Sudac istrage Županijskoga suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnoga odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, priopćili su iz Državnoga odvjetništva, a osumnjičeni je u istražnom zatvoru proveo dvanaest dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...