Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Koncert pučke pjevane baštine u Selcima

Koncert pučke pjevane baštine, održan na 4. korizmenu nedjelju, 31. ožujka, u župi Gospe Karmelske u Selcima okupio je nekoliko pjevačkih skupina. U ispunjenoj kamenoj “ljepotici” Krista Kralja nastupili su pučki pjevači iz Selaca, Gornjega Humca i Kučića pod ravnanjem prof. Josipa Tomasovića. U uvodu u koncert pučkih napjeva istaknuto je da glazbena kultura i baština predstavljaju neprocjenjivo bogatstvo svakog naroda. To bogatstvo, poručeno je, čine i „mikro-zajednice koje u sinergiji s ostalim većim ili manjim zajednicama tvore identitet”.

S tim ciljem tamošnja lokalna zajednica u suradnji sa župom upriličili su glazbenu večer na kojoj se moglo čuti različite glazbene napjeve iz prošlosti i sadašnjosti. Izražena je nada da će se ta glazbena baština očuvati i u budućnosti. Selački načelnik Ivan Marijančević pozdravio je okupljene uime tamošnje Općine, zahvalivši sudionicima, zatim Osnovnoj školi u Selcima i svima koji su doprinijeli organizaciji te glazbene smotre. Izrazio je nadu da će se smotra pučkih napjeva organizirati i u budućnosti te, pritom, podsjetio da je sličan događaj već bio organiziran u Selcima. „Sve što smo večeras čuli, posebno stari napjevi naših sprovoda, koji se svugdje pjevaju na sličan, a toliko različit način, predstavljaju naše bogatstvo koje na ovaj način njegujemo i prenosimo na buduća pokoljenja”, poručio je mladi načelnik te bračke općine.

U duhu korizmenoga vremena izvođači su na kraju zajednički otpjevali „Ja se kajem” pred središnjim oltarom selačke crkve.

Koncert pučke glazbene baštine u crkvi Krista Kralja

Podjelite:

You may also like...