Grad Supetar

O BRAČKOJ KULTURNOJ BAŠTINI Najavljujemo predavanje “Rendić iz(a) drugoga kantuna” i predstavljanje projekta “Terra Croatica – Broško blago”

Općinska knjižnica “Hrvatska čitaonica” iz Bola na čelu s ravnateljicom ustanove prof. Jadrankom Nejašmić organizira u četvrtak, 15. srpnja, predavanje o bračkoj kulturnoj baštini. Važan je to doprinos općinske knjižnice ljetnom programu u srcu turističke sezone.

Predavanje o bračkoj kulturnoj baštini
Prvo predavanje naslovljeno je “Rendić iz(a) drugoga kantuna”, a održat će ga prof. Gita Dragičević, umirovljena ravnateljica Narodne knjižnice u Supetru i akademski kipar Đani Martinić.

“Terra Croatica – Broško blago”
Osim predavanja koje će sigurno zainteresirati okupljenu publiku, iz “Hrvatske čitaonice” najavili su i da će se održati predstavljanje snimljenih scena projekta “Terra Croatica – Broško blogo” koje su snimljene u tijeku protekle dvije godine. O važnom projektu govorit će ravnateljica “Hrvatske čitaonice” prof. Nejašmić i akademski filmski i televizijski snimatelj i redatelj Šime Strikoman. Njih dvoje nositelji su toga projekta kojim se prikazuje 10.000 godina bračke povijesti i kuture kroz scene koje su snimljene na izvornim povijesnim lokalitetima.

Organizator je najavio da će se prvo predavanje i predstavljanje projekta održati u dvorištu općinske knjižnice s početkom u 21.00 sat.

pozivnica s programom (izvor: Općinska knjižnica “Hrvatska čitaonica”)

Podjelite:

You may also like...