Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pjesnički festival “Odvalimo se poezijom” u Bolu

Četvrtu godinu u nizu, posljednjega vikenda u kolovozu, u subotu i nedjelju, 29. i 30. kolovoza, u Bolu će se održati mali pjesnički festival pod imenom “Odvalimo se poezijom”. Festival je dio kulturne manifestacije “Bolsko lito” a održava se uz potporu Centra za kulturu Općine Bol.

Sanja Baković: Namjera je spajati poetiku otoka s poetikom suvremenih autora
— Ove godine bolski pjesnički susret odvija se u posebnim okolnostima, s ponešto smanjenim programom, no s težnjom da se održi ideja o još jednomu otočkom pjesničkom događanju kojem je namjera spajati poetike otoka i poetike suvremenih autorica i autora, ističe voditeljica projekta Sanja Baković.

Prvi dan festivala
Prvoga dana pjesničkoga festivala u 20.00 sati u Teatrinu “Dva ferala” predviđen je program “Sjećanje na Tonka”, čitanje poezije pjesnika i erudita Tonka Maroevića, hrvatskoga intelektualca koji je nedavno iznenada preminuo. Iste večeri u 21.00 sat slijedi program “Parvo klasa” u kojemu je gošća nagrađivana i cijenjena hrvatska pjesnikinja, esejistkinja, prozna autorica i kazališna pedagoginja Dorta Jagić.

Drugi dan festivala
Drugoga dana festivala u 11.00 sati u programu “Šumski panel” govorit će se o značenju radionica kreativnoga pisanja poezije, o iskustvima voditelja i polaznika, o rezultatima i perspektivama ovakvoga načina poticaja na pisanje. “Šumski panel” održat će se u kafiću “Ured” uz plažu pod borovima, gdje će se razgovarati i raspravljati u prijateljskomu okruženju u prirodi. U večernjem programu drugoga dana maloga pjesničkoga festivala održat će se u 21.00 sat dva predstavljanja i gostovanje u programu “Pjesnikinje u ogledalu & nebeski letač”. Nove knjige poezije predstavit će solinska pjesnikinja, znanstvenica i knjižničarka Nada Topić, knjige “Otac” (Samizdat, Solin, 2019.) i “Sestra” (Samizdat, Solin, 2020.), koje su već dobile veliku pozornost i pohvale čitatelja.

Gost večeri omiški pjesnik, planinar i sveučilišni nastavnik
U istom programu novu knjigu predstavit će i organizatorica festivala Baković, pjesnikinja i novinarka, koja je idejno i pokrenula pjesničku platformu “Odvalimo se poezijom”. Gost programa je omiški pjesnik i planinar te profesor splitskoga Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Ivan Sorić Suri s kojim će se razgovarati o vezi poezije i prirode, a sudionici će se osvrnuti i na njegovu knjigu poezije “Bijeli medvjed i narančaste elipse” koja je objavljena u izdanju Centra za kulturu Omiš 2017. godine.

Pjesnički festival “Odvalimo se poezijom” održat će se u Bolu ovoga vikenda, 29. i 30. kolovoza

Podjelite:

You may also like...