“Posveta” mlade supetarske sopranistice

U sklopu programa Supetarsko lito danas, 27. srpnja, koncert pod naslovom “Posveta” održat će mlada supetarska sopranistica Ani Škorić u 21.00 sat u župnoj crkvi Navještenja Marijina u Supetru. Na klaviru će je pratiti splitski pijanist Zoran Velić.

Upisala solo pjevanje na Umjetničkoj akademiji
Supetarsko lito prati Ani od samih početaka njezina glazbenoga školovanja 2006. godine kada je upisala klavir u Glazbenoj školi Josipa Hatzea – Područni odjel Supetar. Pjevačko obrazovanje Ani započinje u istoj Glazbenoj školi u Splitu 2011. godine, smjer solo pjevanja u klasi prof. Sanje Madunić. Na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2017. godine upisuje solo pjevanje u klasi prof. Žane Marendić.

Evo u kojim je projektima nastupala
Usavršava se na seminarima talijanske sopranistice Danielle Schillachi te svjetski proslavljenoga basbaritona Giorgia Suriana s kojim nastupa u Donizettijevoj operi “Ljubavni napitak” u ulozi Giannette. U tijeku školovanja na Umjetničkoj akademiji nastupa u projektima kao što su Monteverdijeva barokna opera “Krunidba Popeje” u ulozi Arnalte, u Mozartovoj operi “Figarov pir” u ulozi Marcelline te kao Druga dama u koncertnoj izvedbi Mozartove “Čarobne frule”.

Ljubavne i plesne skladbe različitih autora
U programu koncerta naći će se mnoge ljubavne, ali i plesne skladbe Rossinija, Straussa, Bacha, Puccinija.

Supetarska sopranistica Ani Škorić (izvor: Grad Supetar)

Podjelite:

You may also like...