Učiteljica odlučila prihod od prodaje zbirke pjesama darovati udruzi “Brački pupoljci”

Iako je bilo najavljeno da će se održati na ljetnoj pozornici pored župne crkve Navještenja Marijina u Supetru, zbirka pjesama “U vrtlogu prolaznosti” pjesnikinje Meri Kuštre predstavljena je u subotu 9. listopada, u supetarskoj Galeriji Ivan Rendić.

Druga zbirka poezije
“U vrtlogu prolaznosti” druga je zbirka autorice Kuštre, poslije pjesničkoga prvijenca “Tišinom do oblaka”. I dok je prihod od prodaje prve pjesničke zbirke bio darovan udruzi Sindrom Down 21 iz Splita, prihod od prodaje nove zbirke pjesama namijenjen je Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”.

Nižetić na promociji zbirke pjesama
Kuštrine pjesme kazivale su Gita Dragičević, Roberta Samardžić i Kristina Petričević. Predstavljanju zbirke pjesama nazočila je, uz ostale, i predsjednica udruge “Brački pupoljci” Mirjana Nižetić. Predsjednica Nižetić zahvalila je autorici što je svoju zbirku posvetila upravo “Bračkim pupoljcima”.

Pedagoška radnica zaljubljena u poeziju
Meri Kuštre učiteljica je razredne nastave u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju. Poeziju piše dugi niz godina. Knjigu “U vrtlogu prolaznosti” moguće je kupiti u Narodnoj knjižnici u Supetru te tako pomoći radu Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju. — Hvala Meri na prekrasnoj akciji koju je pokrenula i prilici da zavirimo u svijet njezinih stihova i razmišljanja, poručili su iz Narodne knjižnice koja je bila i organizator toga kulturnoga događaja.

izvor: Narodna knjižnica Supetar

Podjelite:

You may also like...