PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Aktualna gradonačelnica Ivana Marković na izborima potvrdila novi mandat; gubitnik izbora HDZ koji će imati samo tri predstavnika u Gradskomu vijeću

Aktualna gradonačelnica Supetra Ivana Marković, kandidatkinja SDP-a i HSU-a na lokalnim izborima, osvojila je danas, 16. svibnja, novi mandat te će i sljedeće četiri godine biti na čelu Grada Supetra. Bit će to njezin treći uzastopni mandat.

Marković osvojila 64 posto glasova
Prema podacima Državnoga izbornoga povjerenstva, Marković je osvojila 1.385 glasova, dok je kandidat Petar Pero Maričić osvojio 783 glasa. Izborima je pristupilo 2.289 birača, odnosno njih 54,22 posto. Važećih glasačkih istića bilo je 2.168, a 120 listića je nevažećih.

HDZ osvojio samo tri mandata u Gradskomu vijeću, i dalje ostaje u oporbi
Što se tiče izbora za Gradsko vijeće grada Supetra, lista SDP-HSU osvojila je sedam mandata od ukupno trinaest u vijeću, pa će te dvije stranke imati većinu u Gradskomu vijeću. Lista SDP-HSU osvojila je 1.048 glasova. Supetarski HDZ na lokalnim izborima doživio je novi poraz, a njegova lista dobila je 587 glasova te će u novomu sazivu predstavničkoga tijela građana imati samo tri svoja predstavnika.

Građanska inicijativa osvojila isti broj mandata kao i HDZ
Iznenađenje izbora je Građanska inicijativa Mista za sve koja je izašla na izbore za sudjelovanje u Gradskomu vijeću. Ta je lista predvođena Matom Mladinom osvojila 578 glasova, gotovo identičan izborni rezultat kao i supetarski HDZ, te će u Gradskomu vijeću zastupati svoje interese s tri gradska vijećnika.

Slavlje zbog izbornih rezultata u stožeru Ivane Marković koja je osvojila novi mandat na čelu grada Supetra, a u Gradskomu vijeću grada Supetra njezina lista SDP-HSU osvojila je sedam mandata od ukupno trinaest (izvor: Ivana Marković Facebook)

Podjelite:

You may also like...