Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

BITKA ZA SELCA U trku za načelnika sadašnji Ivan Marijančević i HDZ-ov kandidat Petar Bezmalinović

Čak pet lista pristiglo je Općinskomu izbornomu povjerenstvu za izbor članova Općinskoga vijeća općine Selca. K tomu, na lokalnim izborima za načelnika Selca natječu se dvojica kandidata; dosadašnji načelnik Ivan Marijančević s nezavisne liste i kandidat s HDZ-ove liste Petar Bezmalinović.

Lista Jure Trutanića javno istaknula četiri zahtjeva
Na lokalnim izborima vlada neviđeni interes nezavisnih lista za ulaskom njihovih članova u Općinsko vijeće. Kako nam je javio jedan od nositelja liste, brojne nezavisne liste na području Općine Selca na ovim izborima rezultat su nezadovoljstva građana aktualnom vlašću. Kako je već pisao portal BRAČ danas, jednu od lista, sastavljenu od mladih članova, predvodi mladi povjesničar i pedagog Jure Trutanić. Iz te Nezavisne liste grupe birača nadaju se proslasku barem tri vijećnika u novi saziv Općinskoga vijeća. Uoči izbora javnosti su istaknuli svoja četiri zahtjeva na kojima će inzistirati kao općinski vijećnici. Jedan od zahtjeva je, između ostaloga, i smanjenje rashoda za zaposlene u općinskoj upravi, i to za 250.000 kuna godišnje. U protivnomu, kako tvrde, neće podržati općinski proračun za 2022. godinu. Osim toga, ističu i važnost transparentnoga djelovanja Općine te redovito i javno održavanje Općinskoga vijeća.

Nositelj Zlatar ističe: Bit će očuvanje i napredak našega maloga mista
Drugu Kandidacijsku listu grupe birača predvodi Tonči Zlatar iz Povlja koja je na proteklim izborima 2017. godine u vijeću imala svoja dva predstavnika. Nositelj liste Zlatar još 13. ožujka najavio je kako će ista nezavisna lista ponovno na lokalne izbore. — Odlučili smo da i na ove izbore izađemo s istom nezavisnom listom kao i prije četiri godine. Moramo je umanjit za dva imena i možda dođe do sitnih promjena u redoslijedu, ali smatramo da smo radili dobro i da zato bit ne treba mijenjat. A bit je očuvanje i napredak našega maloga mista Povlja i pomoć ostalim mjestima Općine u istom duhu, poručio je na Facebooku.

Kandidat Bezmalinović: Marijančevića je 2013. godine na vlast doveo HDZ
Bivši donačelnik Pavle Ordić koji zbog izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi neće biti na listi aktualnoga selačkoga poteštata Ivana Marijančevića kao njegov zamjenik, jer je ukinuta donačelnička funkcija u jedinicama lokalne samouprave s tolikom brojem stanovnika, formirao je Kandidacijsku listu grupe birača te se nada ulasku u predstavnički dom. Četvrtu listu nosi sadašnji selački načelnik Marijančević, dok je kandidat za načelnika Bezmalinović ujedno i nositelj HDZ-ove liste za izbor Općinskoga vijeća. Prema podacima Državnoga izbornog povjerenstva, na izborima 2013. godine Marijančević se za općinskoga načelnika natjecao kao kandidat HDZ-a te je bio jedan od troje kandidata za tu funkciju. Potvrdio je to i HDZ-ov Bezmalinović rekavši nam u telefonskom razgovoru kako je Marijančevića 2013. godine na vlast doveo HDZ. U prvom krugu imao je najveći broj glasova, njih 420, a u drugomu krugu pobjedio je Nikolinu Tonšić s 56,69 posto glasova. Nakon toga, Marijančević se na izborima 2017. godine natjecao kao nezavisni vijećnik, a iz te pozicije izlazi i na nove lokalne izbore.

Kandidat Bezmalinović za općinskoga načelnika natjecao se i na izborima 2017. godine kada je osvojio 483 glasa, odnosno 46,36 posto glasova, dok je Marijančević osvojio svega stotinjak glasova više, odnosno 52,85 posto glasova birača, izborivši tako načelnički mandat. Bezmalinović se nada potpori birača te vjeruje da će na nadolazećim izborima polučiti bolji rezultat.

Dosadašnji načelnik Općine Selca Ivan Marijančević neće biti jedini kandidat na lokalnim izborima za općinskoga načelnika koji će se održati 16. svibnja. U trku za selačkoga poteštata uključio se i HDZ-ov Petar Bezmalinović, koji je ujedno i nositelj Kandidacijske liste HDZ-a (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...