“Bolski bavul” odgovorio bolskomu SDP-u: “Ne vidimo razlog ovakvom napadu bolskoga SDP-a. Mi im nismo neprijatelj, ali nek se polako naviknu da će javnost biti upoznata s njihovim postupanjima i odlukama na općinskom vijeću”

Moderni medij “Bolski bavul” očitovao se na priopćenje bolskoga SDP-a nakon što ga je ta stranka prozvala da su u dosadašnjim emisijama gostovali uglavnom s Nezavisne liste. SDP Bol zamjerio je tomu mediju što češće nisu gostovale osobe koje vode Bol te im se na taj način nije pružila prilika da javnosti predstave ono što je učinjeno u Bolu.

Iz bolskoga SDP-a tvrde da su s druge dvije liste samo dvojica (Tihomir Marinković i Ante Selak, op. a.) gostovala u “Bolskom Bavulu”. Komentirajući nastupe oporbe u podcastu tamošnji SDP je poručio: — Većina izrečenoga u “Bolskom bavulu” od oporbe svodi se na optužbe, neistine i omalovažavanje. Ništa konkretnoga, čak ni obećavajućega. Sadašnja vlast će kroz koji dan pokazati mještanima putem slikovne brošure učinjeno i što namjerava u sljedećemu mandatu, ako dobiju povjerenje mještana.

Odgovor medija prenosimo u cijelosti.

Prvi gost bio je Petrić, dio vladajuće većine
— Dragi gledatelji “Bolskoga bavula”, primorani smo se osvrnuti na napad Facebook stranice SDP Bol na kojoj nas prozivaju da smo oporbeni medij. Krenimo redom… Prvi naš cijenjeni gost je bio Mate Petrić Bočineto koji je netom prije gostovanja u našoj emisiji digao svoju ruku za prolaz proračuna. Dakle, bio je dio vladajuće većine, dio vlasti.

Soljačić bez političkoga iskustva, a Eterović Šale nikad nije “plivao” u političkim vodama
Drugi naš gost bio je kapetan duge plovidbe Siniša Soljačić koji do ovih izbora nije imao političkoga iskustva ni političkih utakmica u nogama. Treći naš gost bio je renomirani bolski ugostitelj Drago Eterović Šale koji također nikad nije ozbiljnije plivao u političkim vodama, već je bio aktualan gost u datomu trenutku zbog svoga nesebičnoga pomaganja u Petrinji koja je tih dana bila pogođena razornim potresom.

Očito su ga iskoristili i odbacili
Naš četvrti gost bio je gospodin Ivica Šćepanović, čije ime nismo još vidjeli ni na jednoj listi. Naš peti gost bio je Zdravko Bartulović, inženjer građevine, bivši komunalni redar, kojega su očito iskoristili i odbacili jer nije htio provoditi njihove selektivne politike. Naš šesti gost bila je Ivana Bošković, ravnateljica Centra za kulturu Bol, dakle jedne pozicije koja se odabire političkim putem, što znači da je analogno tome dio vladajuće strukture. Sedmi gost bio je Đimi Žuvić, bivši načelnik Općine Bol i bivši direktor komunalnoga poduzeća Grabov rat, što smo smatrali dovoljnim referencama da bude gost u našoj emisiji.

Na opetovane pozive predstavnicima vlasti ne dobijamo nikakav odgovor
Osmi gost bio je lokalni, ali i van lokalnih okvira popularan i priznat umjetnik Ivica Jakšić Čokrić Puko, potpuno apolitična osoba, koja, između ostaloga, svoj rad temelji na toj apolitičnosti. U devetoj emisiji ugošćujemo oporbenoga vijećnika Tonča Buljana. U desetoj emisiji ugošćujemo mladoga selačkoga intelektualca Juru Trutanića. U jednaestoj emisiji nakon opetovanih poziva predstavnicima vlasti na koje ne dobijamo nikakav odgovor, a kamoli pozitivan, radimo tzv. salto mortale “Bolskoga bavula” te dotadašnji voditelj postaje gost, a jedan od gostiju postaje voditelj, riječ je naravno o hodajućoj enciklopediji Đimiju Žuviću.

Jadranka Nejašmić može i kod Čeljuske u emisiju “U svom filmu”
U dvanaestoj emisiji ugošćujemo ravnateljicu bolske knjižnice prof. Jadranku Nejašmić, osobu koja zaslužuje gostovanje i u puno ozbiljnijim emisijama od naše, možda i kod kolegice Čeljuske u emisiji “U svom filmu”. U trinaestoj emisiji ugošćujemo saborskoga zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je, istina, predstavnik oporbe, međutim na državnoj razini te čak nije niti kandidat u istoj izbornoj jedinici, a kamoli općini o kojoj mi govorimo. U četrnaestoj emisiji, ponovno zbog nedostatka povratne informacije od strane vladajućih, pravimo kolaž emisiju pod nazivom “Aktualni bolski trenutak u slici i komentaru”, u kojoj pokušavamo upozoriti da u našoj općini ne cvjeta tisuću cvjetova već da ima puno neriješenih problema.

Pristali smo na uvjete gosta te otišli na gostovanje
I sada dolazimo do jubilarne petnaeste emisije u kojoj ugošćujemo aktualnoga načelnika Općine gospodina Tihomira Marinkovića te mu dajemo najveću moguću minutažu, od svih emisija emitiranih do tada, cijela 4 sata i 30 minuta, u kojima mu omogućavamo da upozna javnost sa svojim radom u prehodna tri mandata s obzirom da u ta tri prethodna mandata nije imao aktualni sat, kavu s građanima, javnu raspravu ili nešto slično. Također moramo spomenuti da smo tada prvi put pristali na uvjete gosta te otišli na gostovanje. Istini za volju, neki su podcasti išli u drugu državu, BIH, u Međugorje, a mi smo se ipak morali spustiti samo 2-3-4 ulice niže do zgrade Centra za kulturu Bol.

Bolski HDZ aktualnom načelniku drži većinu u općinskom vijeću
U šesnaestoj emisiji ugošćujemo predstavnike koalicije Za Antu Pranića i Maju Jurišić koje se sjećate kao osobe koja je jedna od najzaslužnijih za opstanak plaže Zlatni rat u općinskim rukama (koliko god to smiješno zvučalo), odnosno pamtimo je kao jednu od vođa otpora da plaža Zlatni rat padne u ruke privatnoga vlasnika. I kao šećer na kraju ugošćujemo predsjednika bolskoga HDZ-a, stranke koja aktualnomu načelniku drži većinu u općinskomu vijeću te kooptira u vlasti, a ujedno ima i predsjednika vijeća (Matko Baković, op. a.).

Nitko ih ne financira, nemaju sponzore
Nakon svega nabrojenog, pitam vas dragi gledatelji po čemu smo mi to oporbena emisija? Ovu emisiju ili podcast nitko ne financira, nema sponzora, održava se isključivo na dobroj volji i slobodnom vremenu članova redakcije, za razliku od gospodina Egekhera i njegovoga portala boljani.info koji prima svaki mjesec 3.300 kuna iz općinskoga proračuna; dakle vašega novca, dragi sugrađani. Cilj nam je bio povećati zainteresiranost Boljana na stanje u vlastitomu mjestu, povećati informiranost, uključiti sugrađane u kreiranje emisije i ako je moguće u kreiranje smjera u kojemu Bol ide u budućnosti.

Ne vidimo razlog ovakvom napadu bolskoga SDP-a
Naše namjere su bile u potpunosti iskrene te zaista ne vidimo razlog ovakvom napadu bolskoga SDP-a, ali ne osvrćemo se puno jer znamo da bolski SDP jedino zna funkcionirati kada ima imaginarnoga neprijatelja ispred sebe. Mi im ovim putem poručujemo da im mi nismo neprijatelj već da se polako naviknu da će javnost biti upoznata, putem Bolskoga bavula s njihovim postupanjima i odlukama na općinskomu vijeću. Transparentnost prije svega… Izbore nećete dobiti lažima i klevetanjem već radom i primjerom, kako bi vi to rekli dragi SDP-ovci, stoji u odgovoru uredništva “Bolskoga bavula”.

Uredništvo modernoga medija “Bolski bavul” (izvor: Bolski bavul – Facebook)

Podjelite:

You may also like...