EVO ŠTO KAŽE ANKETA Za Grad Supetar vodi se mrtva trka između Marković i Maričić. U Bolu trenutno vodi HDZ-ov kandidat Selak čija se prednost gubi, dok u Milni značajnu prednost nad aktualnim SDP-ovim Lozićem ima HDZ-ov Tomislav Mijić. Anketa pokazuje da je neizvjesno i u Selcima i Nerežišćima

Kandidatkinja SDP-a Ivana Marković, aktualna gradonačelnica u drugomu mandatu, i Petar Pero Maričić, nezavisni kandidat s potporom HDZ-a, vode mrtvu trku za Grad Supetar. Tako barem pokazuju podaci velike predizborne ankete koju je osmislila i provodi Slobodna Dalmacija.

Marković u početku ankete imala prednost, ali se kasnije izgubila
Iako su podaci ankete manjkavi i nisu pouzdani s obzirom da u njoj mogu sudjelovati i oni koji neće odlučivati na lokalnim izborima, a možda samo pokazuju određene simpatije prema kandidatima bez prava odlučivanja, ipak su određeni pokazatelj volje birača. Prema podacima ankete od utorka, 4. svibnja, nezavisni Petar Pero Maričić uživa potporu od 52 posto, dok Ivana Marković ima 48 posto, s napomenom kako se do sada u anketi izjasnilo ukupno 115 osoba. Zanimljivo, prije samo nekoliko dana prednost je u anketi uživala SDP-ova Marković koja je imala 53 posto potpore, a Maričić 47 posto. No, prednost aktualne gradonačelnice se izgubila i po svemu sudeći izbori će do kraja biti neizvjesni.

U Bolu Selak vodio s više od 50 posto potpore, ali mu prednost slabi
U Bolu će se također voditi žestoka predizborna trka za načelničku funkciju. Dosadašnji Tihomir Marinković, kandidat bolskoga SDP-a u četvrtomu mandatu, barem prema današnjim pokazateljima ankete, ne uživa prednost u odnosu na ostale kandidate. Trenutno je, prema anketi, vodeći kandidat HDZ-a Ante Selak s povjerenjem od 45 posto, dok aktualni načelnik Marinković ima tek 29 posto potpore. Na trećemu mjestu je Katarina Marčić s Nezavisne liste “Bolu bolje”, vijećnica u posljednjemu sazivu Općinskoga vijeća, s 26 posto potpore. Ukupno je evidentirano 69 glasova. U početku je Selak imao i 52 posto potpore, ali se njegova prednost polako gubi. Treba istaknuti kako je do objave HDZ-a o izlasku Selaka na lokalne izbore znatnu prednost u anketi imala upravo Marčić s potporom od 60 posto, dok je Marinković bio na svega 40 posto glasova. U jednom trenutku Marčić je imala prednost i od 63 posto, dok je Marinković imao 37 posto. Posve sigurno, ime bolskoga poteštata neće biti poznato poslije prvoga kruga jer su male šanse da netko od kandidata dobije potporu veću od 50 posto u prvomu izbornomu krugu. Isti izborni scenarij odigrao se i prije četiri godine kada je na lokalnim izborima četvero kandidata tražilo potporu za načelnika. Nakon prvoga kruga Marinković je imao tek 38,32 posto birača, a Marčić 26,25 posto potpore.

Prema anketi, u Milni trenutno gubi SDP-ov Lozić
U Milni za čelnu poziciju Općine natječu se aktualni načelnik Frane Lozić (SDP) i Tomislav Mijić (HDZ). Trenutni podaci ankete ne idu u prilog sadašnjemu načelniku Loziću, koji je na svega 40 posto potpore, dok HDZ-ov kandidat Mijić ima uvjerljivih 60 posto potpore. Treba istaknuti kako je u anketi za načelnika Općine Milna do sada sudjelovalo 437 osoba.

Marijančević i Bezmalinović prate se tijesno
Neizvjesno će biti i u Općini Selca gdje dosadašnji nezavisni načelnik Ivan Marijančević neće biti jedini u “ringu” za novi mandat. Za načelničku fotelju, kako smo već pisali, javio se i HDZ-ov Petar Bezmalinović. Anketa Slobodne Dalmacije pokazuje da Bezmalinović trenutno ima 49 posto potpore, a Marijančević 51 posto. Napomenuti treba da je do sada u anketi za načelnika Općine Selca sudjelovalo svega 45 osoba.

Obilinović i Beroš žele biti načelnici
Do kraja će izgleda biti zanimljivo i u Općini Nerežišća gdje aktualni načelnik Svemir Obilinović, nezavisni kandidat, ima trenutno potporu od 44 posto, dok je kandidat Alternative 101 – Akcija mladih Frane Beroš u prednosti s 56 posto glasova. O budućem načelniku u toj općini do sada su se izjasnile 52 osobe.

Prema podacima ankete koju provodi Slobodna Dalmacija, u utorak 4. svibnja, nezavisni kandidat za gradonačelnika Supetra Petar Pero Maričić uživao je potporu od 52 posto, dok Ivana Marković, aktualna gradonačelnica, ima 48 posto, s napomenom kako se do sada u anketi izjasnilo ukupno 115 osoba. Zanimljivo, prije samo nekoliko dana prednost je u anketi uživala SDP-ova kandidatkinja koja je imala 53 posto glasova, dok je protukandidat Maričić bio na 47 posto. No, prednost aktualne gradonačelnice nestala je i po svemu sudeći izbori će do kraja biti neizvjesni (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...