Grad Supetar

Građanska inicijativa “Mista za sve” tražit će ukidanje naknade gradskim vijećnicima: “Neprihvatljivo je da u teškoj financijskoj situaciji vijećnici primaju naknadu”

Građanska inicijativa “Mista za sve” koja na lokalne izbore u Gradu Supetru izlazi s listom za Gradsko vijeće grada Supetra ponovno se oglasila u srijedu, 14. ožujka, na službenoj Facebook stranici.

U poruci upućenoj javnosti naglasili su kako su bitni ciljevi djelovanja te inicijative dostupnost informacija o stanju gradskih financija, zatim rješenje pitanja o gospodarenju otpadom, ukidanje naknada gradskim vijećnicima te redovito i točno informiranje građana o svim planovima i projektima.

Listu čine volonteri koji nemaju namjeru naplaćivati svoj angažman
— Većina u sadašnjem sazivu gradskoga vijeća je izglasala povećanje naknada za sudjelovanje u radu gradskoga vijeća. Smatramo da je neprihvatljivo da u teškoj financijskoj situaciji u kojoj se grad Supetar nalazi vijećnici primaju naknade za svoj rad, istaknuli su iz građanske inicijative, dodavši kako njihovu listu čine volonteri koji nemaju namjeru naplaćivati svoj angažman. — Zalagat ćemo se za ukidanje svih naknada za sve vijećnike u predstavničkom tijelu, objavili su.

Ne mislimo ikome raditi ustupke u zamjenu za uslugu
Naglasili su kako ih ne zanimaju ideološka prepucavanja ni rasprave. — Listu čine obični građani grada Supetra koje ne zanima ni osobni politički probitak ili neka sitna korist i uhljebljenje, ni ideološka prepucavanja koja ne vode nigdje. Također, nismo eksponenti ničijih interesa, niti mislimo ikome raditi ustupke u zamjenu za usluge. Ono što nas zanima je razvoj našega grada i donošenje najboljih i najpoštenijih odluka u gradskom vijeću za sve nas, građane Miraca, Splitske, Supetra i Škripa, poručili su.

Lista članova koji imaju različite političke stavove
— Zanima nas da li je neophodno da cijene parkirališta u Supetru budu tako visoke, pogotovo van sezone, zanima nas kad će Mirca i Škrip, kao i dijelovi Supetra i Splitske dobiti kanalizaciju, pogotovo kad znamo da su neke jedinice lokalne samouprave na Braču već riješile to bitno pitanje, i generalno nas zanimaju isti problemi koje imaju svi naši sugrađani. U tom pogledu smo otvoreni za poštenu suradnju i otvoren razgovor sa svima, uključujući tu i postojeće političke opcije u našem gradu, objavili su iz građanske inicijative. Dodali su kako među njihovim članovima postoje različiti politički stavovi.

Članovi sadašnjega saziva Gradskoga vijeća grada Supetra na jednoj od sjednica u gradskoj vijećnici (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...