Izbori za župana na Braču završili neodlučeno; Boban (HDZ) i Ostojić (SDP) osvojili po četiri općine

U nedjelju, 30. svibnja, završio je drugi krug izbora za župana Splitsko-dalmatinske županije u kojemu su se natjecali aktualni župan Blaženko Boban (HDZ) i Ranko Ostojić (SDP).

Na Braču je glasovanje o kandidatima za župana bilo vrlo zanimljivo, a oba kandidata osvojila su po četiri jedinice lokalne samouprave. Tako je Blaženko Boban (HDZ) slavio u Nerežišćima, Postirima, Pučišćima i Sutivanu, dok je Ostojić dobio više glasova u Bolu, Milni Selcima i Supetru.

U Bolu slavio Ostojić
Portal BRAČ danas i kako se glasovalo po jedinicama lokalne samouprave na otoku Braču. U Bolu je u drugom krugu izbora glasovalo 352 birača, odnosno njih 21,53 posto upisanih u birački popis. Ostojić je osvojio najveće simpatije Boljana dobivši 194 glasa, dok je Boban osvojio 144 glasa.

U Nerežišćima pobjedu odnio Boban
U Nerežišćima izborima je pristupila 291 osoba, što je 34,81 posto birača. U toj općini je ostvaren i najveći izlazak birača u drugom krugu lokalnih izbora. Za Bobana glasalo je 168 birača, a za Ostojića 110 birača.

U Milni pobjedio SDP-ov kandidat
U Milni u kojoj je na lokalnim izborima slavio SDP-ov kandidat za načenika, slavio je i SDP-ov kandidat za župana Ostojić, osvojivši 157 glasova, dok je Boban dobio 132 glasa. Na području te općine drugom krugu lokalnih izbora pristupile su 294 osobe, odnosno 25,34 posto birača.

U Postirima očekivano dobio HDZ-ov Boban
U Postirima, utvrdi HDZ-a u kojoj predstavničku i izvršnu vlast ima HDZ, očekivano je slavio aktualni Boban s 330 glasova, dok je njegov protukandidat Ostojić osvojio 103 glasa. Na dva otvorena biračka mjesta izašla su 454 birača, a što je 30,41 posto upisanih birača.

U Pučišćima naviše glasova odnio Boban
U Pučišćima, gdje je za sada samo izvršna vlast u rukama HDZ-a, također je slavio Boban. Njega je na glasačkom listiću zaokružilo 367 birača, dok je za Ostojića glasalo 166 osoba. U toj općini izlazak na birališta bio je slabiji od 30 posto. Glasao je 551 birač.

U Supetru slavio Ostojić
U Supetru izlazak na izbore bio je također prilično slab. Prema podacima Državnoga izbornog povjerenstva, u drugom krugu izbora biračkim mjestima pristupilo je 22,72 posto birača. SDP-ov Ostojić odnio je pobjedu s 507 glasova, dok je za Bobana glasalo 435 osoba s pravom glasa.

U Sutivanu povjerenje Bobanu, u Selcima Ostojiću
U Sutivanu su birači ipak bili bliži Bobanu koji je dobio 151 glas, a Ostojić 109 glasova. Na izbore je izašlo 265 osoba, odnosno 26,82 posto birača. U Selcima je najveći broj glasova išao Ostojiću kojega je zaokružilo 194 birača, dok je Boban osvojio 144 glasa. Na području te općine glasalo je 24,96 posto birača. Treba podsjetiti kako je na proteklim lokalnim izborima 2017. godine u Selcima slavio Boban, kada je dobio 252 glasa, ali ove godine izgubio je potporu birača.

Blaženko Boban (HDZ) na završenim lokalnim izborima koji su se održali 30. svibnja dobio je povjerenje birača te će i sljedeće četiri godine biti splitsko-dalmatinski župan. Na otoku Braču za Blaženka Bobana glasali su u Nerežišćima, Postirima, Pučišćima i Sutivanu, dok je njegov protukandidat Ranko Ostojić pobjedio u Bolu, Milni, Selcima i Supetru (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...