KAKAV OBRAT U Bolu u ovom trenutku vodi nezavisna Marčić, drugi je HDZ-ov Selak, dok aktualni načelnik SDP-ov Marinković ima najmanju potporu

Predizborna anketa koju o kandidatima za nositelje izvršne vlasti provodi Slobodna Dalmacija, pokazuje nove trendove i bitnu promjenu pozicija kandidata za načelnike. Portal BRAČ danas svakodnevno prati stanje kandidata za gradonačelnika Supetra i načelnika ostalih bračkih jedinica lokalne samouprave. Treba napomenuti kako samo u Općini Postira nema ankete s obzirom da je to jedina općina na Braču s jednim kandidatom za načelnika.

Bitne promjene u potpori kandidatima
Posebno je zanimljivo pratiti stanje ankete za načelnika u Općini Bol gdje je došlo do bitnih promjena u potpori kandidatima. Sve do neki dan, odnosno nakon objave bolskoga HDZ-a o imenu njihova kandidata na lokalnim izborima, u anketi je vodio mladi Ante Selak, potpuno novo lice na političkoj sceni, i to s visokih 52 posto potpore. Na drugomu mjestu bio je aktualni načelnik SDP-ovac Tihomir Marinković, a na trećoj nezavisna Katarina Marčić. Do pojave HDZ-ova Selaka u “izborni ring” uvjerljivu potporu građana imala je Marčić nad aktualnim načelnikom Marinkovićem.

Aktualni načelnik trenutno na svega 13 posto potpore
Najnoviji podaci ankete, zabilježeni danas, 7. svibnja, u 7.00 sati, do kada se izjasnilo čak 280 osoba, govore da u Bolu u ovom trenutku uvjerljivo vodi također kandidatkinja Nezavisne listu “Bolu bolje” Katarina Marčić s 46 posto potpore birača, dok je na drugomu mjestu HDZ-ov Ante Selak s 41 posto potpore kojemu je evidentno početna potpora znatno pala. Podaci nisu dobri za aktualnoga načelnika Bola Tihomira Marinkovića za kojega bolski SDP želi peti mandat. Prema jutrošnjim podacima ankete, SDP-ov Marinković trenutno ima svega 13 posto potpore birača.

U Supetru Maričić ima uvjerljivu prednost
U gradu Supetru gdje se za mandat gradonačelnika bore aktualna SDP-ova Ivana Marković i nezavisni kandidat uz potporu HDZ-a Petar Pero Maričić, također je došlo do značajnoga obrata u potpori kandidatima. Iako se od samoga početka ankete u gradu vodi neizvjesna trka među kandidatima, jutrošnji podaci ankete govore da kandidat Maričić ima značajnu prednost u odnosu na Marković, i to 73 posto potpore, dok je kandidatkinja SDP-a Marković, koja ide na treći mandat, na 27 posto. Danas do 7.00 sati izjasnilo se za supetarskoga gradonačelnika 517 osoba.

Najnoviji podaci ankete, zabilježeni danas, 7. svibnja, u 7.00 sati, do kada je glasalo čak 280 osoba, govore da u Bolu u ovom trenutku uvjerljivo vodi također kandidatkinja Nezavisne listu “Bolu bolje” Katarina Marčić s 46 posto potpore birača, dok je na drugomu mjestu HDZ-ov Ante Selak s 41 posto potpore kojemu je evidentno početna potpora znatno pala. Prema jutrošnjim podacima ankete, SDP-ov Marinković trenutno ima svega 13 posto potpore birača (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...