Katarina Marčić objavila kandidaturu za načelnicu Bola

Nezavisna vijećnica u aktualnom sazivu Općinskoga vijeća u Bolu Katarina Marčić objavila je danas, 14. travnja, kandidaturu za načelnicu Općine Bol u priopćenju za javnost koje je objavljeno na službenoj Facebook stranici Nezavisne liste “Bolu bolje”.

U priopćenju kandidatkinja Marčić ističe kako je u lokalnu politiku ušla prije četiri godine sa željom da aktivno doprinese razvoju mjesta.

Uspjeli smo napraviti neke pomake
— Kroz rad u Vijeću nastojala sam konstruktivno pomicati granice, mijenjati ustaljene prakse, upozoravati na loša postupanja, ali i podržavati dobre ideje. Nadam se i vjerujem da ljude koji su me tada podržali svojim djelovanjem nisam razočarala. U rijetkim trenutcima kada vladajući nisu bili jedinstveni, s vijećnikom Ivicom Šćepanovićem i ostalim kolegama s nezavisnih lista (Tonči Buljan, Nataša Paleka Jakšić i Tonči Kukoč) uspjeli smo napraviti neke pomake, stoji na početku priopćenja.

Nezavisna vijećnica Općinskoga vijeća u Bolu Katarina Marčić (izvor: Facebook)

Bili smo protiv povećanja komunalnih davanja poduzetnicima
Izdvojila je, pri tom, stopostotno financiranje radnih bilježnica svim učenicima Osnovne škole u Bolu, financiranje osobnih asistenata u nastavi, zatim veća izdvajanja za tamošnju Osnovnu školu i potporu nekim projektima u kulturi. — Neke projekte, poput nadogradnje Borka, nismo podržali jer smo smatrali da će, u obimu kako je bilo zamišljeno, narušiti već dovoljno narušene vizure Bola. Bili smo protiv povećanja komunalnih davanja poduzetnicima u prvoj zoni. Donaciju WTA turniru uspjeli smo umanjiti za 100.000 kuna, no i dalje smatramo da je preostali iznos od 400.000 kuna previsok, uzimajući u obzir da se turnir financira i s 375.000 kuna iz proračuna Turističke zajednice Bol, naglašava Marčić.

Nezavisni vijećnici odlučili na svibanjskim izborima nastupiti zajedno
— Prije nekoliko mjeseci, razmišljajući kako dalje i kako napraviti onaj potreban korak više, kontaktirala sam sve nezavisne vijećnike sadašnjega saziva Vijeća i predložila da na svibanjskim izborima nastupimo zajedno. Činjenica je da su naše liste na izborima 2017. godine osvojile više od polovine glasova birača, ali to nam nije bilo dovoljno da kroz dodijeljene mandate participiramo u vladajućoj većini, pojasnila je Marčić, naglasivši kako je misao o zajedničkoj listi formirala Nezavisnu listu “Bolu bolje”.

Članovi su odabrali mene
Marčić je javnosti poručila kako će na listi “Bolu bolje” za Općinsko vijeće općine Bol biti sljedeća imena: Tonči Buljan, Siniša Soljačić, Zdravko Bartulović, Lea Marinković, Nataša Paleka Jakšić, Ivan Cvitović, Irena Eterović i Ivana Kusanović. — Ideja je bila da naša lista demokratski iznjedri kandidata za načelnika, a članovi su odabrali mene i na tome im iskreno zahvaljujem. Uz tu čast ide i ogromna odgovornost, a uz vašu podršku, sigurna sam da ću se znati s njome nositi, poručila je kandidatkinja za načelnicu na lokalnim izborima u Bolu.

Katarina Marčić magistra je struke s područja ekonomije. Zaposlena je na poziciji menadžera obiteljskoga hotela. Članica je i stručnoga vijeća Centra za kulturu, čiji je osnivač Općina Bol.

Katarina Marčić objavila je danas, 14. travnja, kandidaturu za načelnicu Općine Bol na svibanjskim lokalnim izborima (izvor: Nezavisna lista “Bolu bolje”)

Podjelite:

You may also like...