Mladi povjesničar i pedagog Jure Trutanić formirao listu za lokalne izbore. Iz Nezavisne liste odaslali znakovitu poruku: “Skupili smo za svaki slučaj 136 potpisa da ih ne bi kojim slučajem prebrojavao Lovro Kuščević ili njegova nekadašnja državna tajnica Josipa Rimac”

Nezavisna lista za Općinsko vijeće u Selcima koju predvodi mladi povjesničar Jure Trutanić izlazi na lokalne izbore, a kandidaturu je 22. travnja prihvatilo Općinsko izborno povjerenstvo.

Na listi za predstavničko tijelo građana Općine Selca nalaze se: Jure Trutanić (nositelj), Stjepko Tomaš, Karmen Jakšić, Dinko Jašić, Tina Bošković, Antonela Bošković, Šime Jakšić, Anđelka Štambuk i Doris Bošković.

Ironično spomenuli Lovru Kuščevića i Josipu Rimac
U objavi na službenoj Facebook stranici potvrdili su kako je lista i službeno potvrđena te da su u samo nekoliko dana prikupili potrebne potpise. — Dok u kuloarima tek kruže priče o tome tko sve izlazi na izbore i u kojemu sastavu, kandidatura naše nezavisne liste već jutros je službeno prihvaćena od strane općinskoga izbornoga povjerenstva. Za pravovaljanu prijavu kandidature propisano je prilaganje najmanje 70 potpisa birača, što smo s lakoćom prikupili u svega nekoliko dana. Štoviše, skupili smo ih za svaki slučaj ravno 136 da ih ne bi kojim slučajem prebrojavao Lovro Kuščević ili njegova nekadašnja državna tajnica Josipa Rimac koji su se u brojanju već proslavili, poručili su na Facebooku.

“Odmah smo zagrijali tri stolice za stolom općinske vijećnice”
Zahvalili su biračima koji su ih podržali svojim potpisom te ostalima koji, kako su naveli, “iz tehničkih razloga nisu dobili priliku da nas podrže potpisom, ali su nam iskazali podršku i zaokružit će našu listu na izborima”. — Prilikom prikupljanja potpisa, svjedočili smo zaista velikoj i raznolikoj podršci biračkoga tijela, pa smo, u skladu s tim, odmah zagrijali tri stolice za stolom općinske vijećnice za naše buduće vijećnike. A ako upadne i četvrti, s radošću ćemo i njemu prirediti udobnu stolicu, poručili su iz Nezavisne liste, ozbiljno računajući s mandatima u Općinskom vijeću općine Selca.

Nositelj liste Trutanić magistar je edukacije povijesti i pedagogije, doktorand prve godine poslijediplomskoga studija povijesti. Zaposlen je kao asistent na Odsjeku za povijest Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu. Ima višegodišnje iskustvo turističkoga vođenja po hrvatskim i drugim europskim destinacijama te poduzetničko iskustvo vođenja obrta za pružanje usluga u turizmu “Naturalis historia”.

— Prilikom prikupljanja potpisa, svjedočili smo zaista velikoj i raznolikoj podršci biračkoga tijela, pa smo, u skladu s tim, odmah zagrijali tri stolice za stolom općinske vijećnice za naše buduće vijećnike. A ako upadne i četvrti, s radošću ćemo i njemu prirediti udobnu stolicu, poručili su iz Nezavisne liste za Općinsko vijeće općine Selca koja izlazi na ovogodišnje lokalne izbore (izvor: Nezavisna lista za Općinsko vijeće općine Selca)

Podjelite:

You may also like...