Grad Supetar

Ne skriva da je razmišljao kandidirati se za načelnika, ali javnosti želi poručiti: “Katarina je lider koji će uvijek poslušati struku, uzeti u obzir tuđe mišljenje i onda donijeti najispravniju odluku, a to su karakteristike modernih lidera”

Kandidat za člana Općinskoga vijeća u Bolu s Nezavisne liste “Bolu bolje” Siniša Soljačić otkrio je danas, 25. travnja, da je razmišljao i o tomu hoće li se kandidirati za načelnika Općine Bol, a, kako je naveo, potaknut upitima brojnih žitelja posljednju godinu dana.

U poruci na službenoj Facebook stranici “Bolu bolje” objavio je zašto je upravo Katarina Marčić, nositeljica liste, ujedno i kandidatkinja za načelnicu Općine Bol.

Dokazivala se svojim radom u vijeću
Katarina Marčić u bolskoj politici prisutna je zadnje četiri godine. Bila je nositeljica svoje liste na prošlim izborima i kandidatkinja za načelnicu. S obzirom na sve što se događalo prije i za vrijeme prošlih izbora, a odnosilo se na peripetije s koncesijom na Zlatnom ratu, na veliku prednost koju već u startu ima svaka aktualna vlast u bilo kojem mjestu pa tako i u Bolu, kao i na uvijek bezrezervnu potporu našega lokalnoga portala aktualnoj vlasti, može se reći da je ostvarila vrlo dobar rezultat. U sljedeće četiri godine, kao članica oporbe, dokazivala se svojim radom u Vijeću. U privatnom životu, kao magistra ekonomije uspješno vodi obiteljski hotel. Majka je troje djece. Uz materinji, govori još tri svjetska jezika, referirao je Soljačić.

Soljačić: Njena naobrazba i predanost radu garant su uspješnosti u svakom poslu
Napomenuo je da je kod osnivanja Nezavisne liste “Bolu bolje” odmah krenuo dogovor o tomu tko će od članova s liste biti podržan kao najbolji kandidat za načelnika Općine Bol. — Prvo smo osnovali grupu uz dogovor da ćemo između sebe naći najboljega kandidata. Konačni izbor bila je – Katarina. Nakon godina i godina vladavine načelnika različitih profila, obrazovanja i karaktera, smatramo da je došlo vrijeme da naše mjesto vodi mlada, obrazovana, pametna žena, ugodnoga temperamenta i odmjerenoga karaktera. Katarina je lišena svake prepotencije i arogancije, a njena naobrazba i predanost radu garant su uspješnosti u svakomu poslu kojim se bavi i kojim bi se bavila, pa tako i poslu načelnice za koju smo je kandidirali, pojasnio je Soljačić.

“Trebamo hrabru osobu koja je predana timskom radu”
Naglasio je da je Marčić tipični “timski igrač” te dodao da nije i nikada neće biti “one man show”. — To, naravno, ne znači da nije lider. Upravo suprotno. Katarina je lider koji će uvijek poslušati struku, uzeti u obzir tuđe mišljenje i onda donijeti najispravniju odluku, a to su karakteristike modernih lidera. Smatramo da je načelnička dužnost previše kompleksna i da za ispravno izvršavanje te dužnosti trebamo hrabru osobu koja je predana timskom radu, naglasio je, uz ostalo, Soljačić.

Ignorirati oporbu, tvrdi Soljačić, nedopustivo je i krajnje primitivno
Poručio je da načelnik ili načelnica treba biti osoba koja cijeni i poštuje oporbu. — Oporba je dio vlasti koja uvijek predstavlja veliki dio biračkoga tijela. Ignorirati oporbu znači ignorirati oko 45 posto birača svoga mjesta, a to je, mora se reći – nedopustivo i krajnje primitivno. Znamo i sigurni smo, ako bude izabrana za načelnicu, Katarina će cijeniti svakoga mještanina i vrata ureda načelnice biti će uvijek otvorena, napisao je Soljačić.

Priznao je: Posao načelnika bih rado jako dobro, ali ne i odlično
Osvrnuvši se na mnoge upite o tomu hoće li se kandidirati za općinskoga načelnika, Soljačić je potvrdio da je i o tome razmišljao. — Nakon godina i godina plovidbe svjetskim morima u svojstvu zapovjednika, naučio sam na taj potrebni timski rad. Organizacija posla mi je uvijek bila jača strana. Posade su uvijek bile šarolike, višenacionalne, ponekad dobre, ponekad loše, ali trebalo je sve to držati “pod kontrolom” i to sam uspješno radio. Ni engleski jezik mi nije problem. Ako postoji ijedan posao koji bi se mogao usporediti s poslom načelnika, onda je to posao zapovjednika broda. Međutim, potrebno je znati svoje vrline, ali i svoje mane. Nije dovoljno samo željeti i misliti da se može, treba to znati i moći. Kada sam sve odvagnuo zaključio sam da bih posao načelnika mogao raditi jako dobro, ali ne i odlično. Zaključio sam da bi Katarina Marčić bila bolji i potpuniji izbor zbog puno razloga, priznao je.

“More i brod naučili su me okrutnijem načinu rada”
U nastavku poruke razložio je i zašto. — Ja sam više tradicionalan tip, pomalo “staromodan”, kojega su more i brod naučili jednomu drugačijemu, mogao bih reći i okrutnijemu načinu rada. Ocijenio sam da bi to mogao biti problem koji bi me odvukao u smjer kojim načelnik modernoga tipa ne bi trebao ići, jer u svemu treba imati mjeru pa tako i u tome. Zaključio sam da Katarina Marčić ima taj potrebni balans i da bi bila odlična načelnica, napisao je Soljačić.

nezavisna vijećnica Općinskoga vijeća u Bolu Katarina Marčić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...