Grad Supetar

Nezavisna lista grupe birača “Za Povlja”: Smatramo da je došlo vrijeme za podnošenje izvještaja

Nezavisna lista grupe birača “Za Povlja”, koju je na proteklim izborima 2017. godine predvodio Tonči Zlatar, odlučila je ovih dana izvijestiti javnost o tomu što je učinjeno u Povljima u njihovu četverogodišnjem mandatu.

Treba podsjetiti kako je Nezavisna lista grupe birača sastavljena samo od mještana Povlja, a na lokalnim izborima osvojila je 169 glasova birača, odnosno dva vijećnička mandata. U Općinsko vijeće Općine Selca osim nositelja Zlatara ušao je i Zoran Vrsalović.

Uređena multifunkcionalna sportska dvorana i igralište
— Smatramo da je došlo vrijeme da vam podnesemo izvještaj što je u našemu mandatu u Povljima do sada napravljeno. Moram naglasiti da smo u svemu ovomu imali veliku pomoć državnih i općinskih službi te samih mještana. Odrađeno je uređenje sportske dvorane – dobili smo malu multifunkcionalnu dvoranu koju smo uz pomoć članova Športskoga društva “Fortuna Povlja” opremili s dosta sportske opreme. Uz uređenje promjenjena je kompletna instalacija struje, vode i kanalizacije cijeloga zadružnoga doma. Završeno je uređenje sportskoga igrališta – malo prije izbora počeli smo sanaciju igrališta staroga 35 godina. Na kraju smo izgradili tribinu, zamjenili mrežu, ožbukali i obojali zidove, postavili umjetnu travu.

Povlja su izrazito maslinarski kraj
Proboj i izgradnja poljskih putova – smatramo da su Povlja izrazito maslinarski kraj pa smo ovoj temi dali veliku pozornost. Probijen je i uređen put Povlja – Jasenovac, probijen i uređen put Tuče – Didolino brdo – Osatna, probijen i uređen put Brdo – Zabrdo, probijen i uređen put nad građevnu zonu “Gračišće”, u dva navrata betonirane su dionice puta Povlja – Točinjak te još dosta manjih radova i betonaža na poljskim putevima, stoji u izvješću Nezavisne liste grupe birača.

Uređen i opremljen područni vrtić
Naveli su, nadalje, proširenje i uređenje puta Punta – Tičja luka i postavljanje rasvjete, zatim sanaciju plaža na Okuču i Racu, velikoga mosta pod vodstvom Lučke uprave splitsko-dalmatinske, a uređen je i mali most. Osim toga, u mandatu vijećnici su se zalagali i za geodetsku izmjeru rive i pokrenute postupke uknjižbe općinskoga zemljišta i zgrada. Napomenuli su kako je uređeno i ograđeno bivše odlagalište otpada “Vitina”, a početkom ožujka ove godine uređen je i opremljen područni vrtić u Povljima.

Prostorni plan je pred usvajanjem
Neki su projekti, prema pisanju vijećnika, i pokrenuti, poput geodetske izmjere ceste Pučišća – Povlja, zatim izgradnja vanjskoga zida groblja, sanitarnoga čvora tuša i svlačionice kao prilog dvorani u domu, a Prostorni plan je, kako navode, pred usvajanjem.

Nismo bili kočnica razvoja
— Ovo su veće stvari koje su u našemu mjestu u ove četiri godine do sada odrađene. Svo vrijeme sudjelovali smo u radu Općinskoga vijeća i na odlukama vezano za druga mjesta Općine te ni u jednomu trenutku nismo bili kočnica razvoja, objavili su članovi liste “Za Povlja”, izrazivši nadu kako su svojim radom opravdali očekivanja birača.

izvor: Tonči Zlatar Tacebook

Podjelite:

You may also like...