Nezavisni vijećnik iz Povlja Tonči Zlatar predložio: Općina Selca treba pokrenuti program poticanja mladih

Vijećnik Nezavisne liste grupe birača “Za Povlja” u sadašnjem sazivu Općinskoga vijeća u Selcima Tonči Zlatar objavio je danas, 19. travnja, kako smatra da bi Općina Selca trebala pokrenuti razvoj poduzetništva.

Sredstva bi se vratila kroz obveze koje je poduzetnik dužan plaćati
— Općina Selca trebala bi pokrenuti program poticanja mladih da se odluče na bavljenje poduzetništvom na način da za početak odobri osjetna bespovratna sredstva u jednakim mjesečnim iznosima na rok od dvije godine. Ista sredstva bi povratila kroz obaveze koje je poduzetnik dužan plaćati i bila bi na svome, a zadržala bi dio mladih s novim idejama u svojim mjestima, napisao je Zlatar.

Poticaj omogućiti Bračanima ako tvrtku otvaraju na području općine
Vijećnik Zlatar mišljenja je i kako bi se takav poticaj mogao odobravati i svim mladim Bračanima koji žele otvorit tvrtku na području Općine Selca.

Čitatelj se pita: Koja Općina? Al to funkcionira kod nas?
Željevši pokrenuti izjašnjavanje čitatelja, Zlatar je postavio pitanje: Koje je vaše mišljenje na ovu temu? Odgovori su bili zanimljivi. Jedan od čitatelja pitao je: — Koja Općina? Al to funkcionira kod nas?. Drugi čitatelj je objavio: — Naša? Njihova sigurna radna mjesta. Zar naša općina nije imala prve hotele na Braču, a danas nema ni H od hotela, o drugim stvarima da ne pričamo… u zadnjih 30 godina nisu se ni potrudili da zadrže mlade ljude u općini. — S nekom strategijom razvoja mogli bi privući dijasporu da investira u nešto sto nisu samo nekretnine, mišljenja je treći čitatelj. Među komentarima našao se i zanimljiv prijedlog o ljetnoj radionici klesanja u Sumartinu. — Strah me kako bi to bilo iskomunicirano od strane naše općine, neman za sada baš ugodna iskustva…. a znam da ima mnogo roditelja koji bi rado dali svoju djecu da nešto kreativno rade, a ne samo bulji u mobitele, napisao je jedan u komentaru. Stigao je i komentar na prijedlog sljedećega sadržaja: — Općenito je briga i razvoj poduzetništva i obrtništva bitno. Treba ići s edukacijama, upoznati mogućnosti za dobivanje bespovratnih sredstava, preslikati pozitivne modele iz prakse od drugih sredina, naravno i podržati financijski svaki projekt, pomoći u razvoju i na taj način zadržati mlade da ostane na otoku.

Ista lista ponovno izlazi na lokalne izbore
Zlatar je ranije, još 13. ožujka, najavio kako će ista nezavisna lista ponovno na lokalne izbore. — Odlučili smo da i na ove izbore izađemo s istom nezavisnom listom kao i prije četiri godine. Moramo je umanjit za dva imena i možda dođe do sitnih promjena u redoslijedu, ali smatramo da smo radili dobro i da zato bit ne treba mijenjat. A bit je očuvanje i napredak našega maloga mista Povlja i pomoć ostalim mjestima Općine u istom duhu, poručio je na Facebooku.

izvor: Tonči Zlatar Facebook

Podjelite:

You may also like...