NOVI PODACI ANKETE Tihomir Marinković gubi potporu birača, ima svega 7 posto glasova, dok bi kandidati Marčić i Selak išli u drugi izborni krug. U Supetru uvjerljivu prednost ima nezavisni kandidat Maričić, dok je aktualna Marković na svega 33 posto glasova

Da se lokalni izbori kojim slučajem održavaju danas, 9. svibnja, umjesto u sljedeću nedjelju, 16. svibnja, nekoliko bi čelnika bračkih jedinica lokalne samouprave izgubilo načelničke fotelje.

Izbore bi izgubili Marković, Marinković, Lozić, Obilinović i Marijančević
Prema aktualnim podacima velike predizborne ankete koju provodi Slobodna Dalmacija, fotelju gradonačelnice Supetra izgubila bi aktualna Ivana Marković iz redova SDP-a, načelnik Bola Tihomir Marinković, također s liste SDP-a, kao i SDP-ov načelnik Milne Frane Lozić. Anketa pokazuje da bi na izborima izgubio i dosadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović, koji na ovim lokalnim izborima ide kao nezavisni kandidat, dok je prethodno branio boje HDZ-a. Neizvjesna je trka između kandidata u Selcima, dosadašnjega Ivana Marijančevića i HDZ-ova Petra Bezmalinovića.

Aktualni bolski načelnik trenutno na 7 posto glasova
Najveće iznenađenje ovih lokalnih izbora i prava predizborna drama odvija se u Bolu gdje aktualni Tihomir Marinković, koji traži peti načelnički mandat, iz trenutka u trenutak gubi potporu birača. Prema podacima ankete, danas do 11.00 sati za novoga bolskoga načelnika glasale su ukupno 763 osobe, a kandidat Marinković ima svega 7 posto glasova, dok je samo dan ranije imao 13 posto potpore. Do pojave HDZ-ova Ante Selaka u izbornu trku, Marinković je imao i do 40 posto glasova. Mrtva trka vodi se između kandidata Katarine Marčić s Nezavisne liste “Bolu bolje” i HDZ-ova kandidata Ante Selaka. Kandidatkinja Marčić sada je na 44 posto potpore, dok Selak uživa 49 posto glasova. Podaci govore da bi aktualni SDP-ov načelnik ispao u prvomu krugu izbora.

Maričić vodi uvjerljivo sa 67 posto glasova
U jedinomu bračkom gradu, Supetru, predizborna anketa Slobodne Dalmacije također pokazuje zanimljive podatke. Danas do 11.00 sati na pitanje “Tko će biti novi supetarski gradonačelnik?” izjasnile su se 694 osobe. Nezavisni kandidat Petar Pero Maričić koji za gradonačelnika ide uz potporu HDZ-a, uvjerljivo vodi sa 67 posto glasova, dok aktualna Ivana Marković ima 33 posto potpore. U Milni sadašnji načelnik Frane Lozić prema anketi daleko je od novoga mandata na čelu te bračke općine. HDZ-ov kandidat Tomislav Mijić uvjerljivo vodi sa 63 posto potpore. Do 11.00 sati o načelniku u toj općini izjasnilo se 676 osoba.

Fotelja se trese Marijančeviću i Obilinoviću
Načelnička fotelja u Općini Selca ozbiljno se trese i Ivanu Marijančeviću. Protukandidat Petar Bezmalinović u ovom trenutku ima potporu od 53 posto. Do sada se o budućemu općinskom načelniku izjasnilo 209 osoba. U Općini Nerežišća aktualni Svemir Obilinović nije više siguran u novi mandat. Frane Beroš, kandidat liste Alternativa 101 – Akcija mladih, vodi s 54 posto potpore.

aktualni načelnik Bola Tihomir Marinković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...