OGLASIO SE Bivši zamjenik načelnika u Bolu Jakov Okmažić priopćio javnosti: “Razlog moje ostavke nije bilo neslaganje s gospodinom načelnikom”

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije (SDP) u Bolu objavila je danas, 20. travnja, priopćenje bivšega donačelnika Općine Bol Jakova Okmažića (SDP) kojim pojašnjava razloge ostavke na mjestu zamjenika općinskoga načelnika.

Pitanje neopozive ostavke donačelnika Okmažića koju je dao još 2019. godine, u pola mandata načelnika Tihomira Marinkovića, aktualizirano je u podcastu “Bolskoga bavula”, emitiranomu u nedjelju, 18. travnja, a u kojemu je gostovao bolski načelnik.

Priopćenje nekadašnjega bolskoga donačelnika prenosimo u cijelosti.

Shvatio sam da ne mogu kvalitetno obavljati poslove zamjenika i privatne poslove
— Potaknut najnovijim, lažnim i zlonamjernim pričama vezanim za moju ostavku zamjenika načelnika Općine Bol, radi mojih glasača i dobronamjernih građana, a isto tako i radi onih koji bi na lažima htjeli “ušićariti” poneki glas na nadolazećim izborima navodim sljedeće: Razlog moje ostavke nije bilo neslaganje s gospodinom načelnikom, a još manje sa zahtjevom za polovicom mandata načelnika, kako bi neki to htjeli. Nakon isteka dvogodišnjega mandata na mjestu zamjenika načelnika Općine Bol shvatio sam da ne mogu kvalitetno obavljati poslove zamjenika i moje privatne poslove od kojih živimo moja obitelj i ja.

O razlozima odlaska upoznao SDP-ove vijećnike i predsjednika Vijeća
Naučio sam svaki posao raditi profesionalno, a dva zahtjevna posla u isto vrijeme nije bilo moguće i zato sam se odlučio povući s mjesta zamjenika načelnika, što je jedini razlog mog odlaska. Tim više što sam na početku mandata potpisao izjavu da ću funkciju obavljati volonterski dok budem mogao – bez novčane naknade, a ne profesionalno, iako je za ovo zakonski predviđena novčana naknada. Gospodin Marinković imao je razumijevanje za moj privatni posao te je moju izjavu u cijelosti prihvatio, tako da ga moj odlazak nije iznenadio. S razlozima moga odlaska upoznao sam SDP-ove vijećnike i predsjednika Vijeća gospodina Bakovića te bliže suradnike.

Okmažić: Moja podrška radu načelnika nikada nije bila upitna
U pripremi sjednica, kao i prije, i dalje sam aktivno surađivao s načelnikom i predsjednikom Vijeća. Moja podrška radu načelnika nikada nije bila upitna, naprotiv smatrao sam tada, a i sada smatram da načelnik kvalitetno i na najbolji mogući način u ovim teškim vremenima vodi našu Općinu za što će i dalje imati moju podršku.

Izbori se ne dobivaju klevetanjem i lažima
Onima koji plasiraju druge priče o mom sukobu s načelnikom, mogu samo poručiti da izbore neće dobiti klevetanjem i lažima već radom i primjerom, čime se ne mogu baš svi pohvaliti, stoji u priopćenju koje je potpisao Jakov Okmažić.

— Moja podrška radu načelnika nikada nije bila upitna, naprotiv smatrao sam tada, a i sada smatram da načelnik kvalitetno i na najbolji mogući način u ovim teškim vremenima vodi našu Općinu za što će i dalje imati moju podršku, poručio je Jakov Okmažić, nekadašnji zamJenik načelnika Općine Bol u priopćenju koje je danas, 20. travnja, objavio bolski SDP (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...