PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Samo BRAČ danas objavljuje najnovije rezultate ankete. Evo kako stoje kandidati na lokalnim izborima

Uoči lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja, samo BRAč danas donosi najnovije rezultate velike predizborne ankete koju provodi Slobodna Dalmacija.

U Supetru vodi nezavisni kandidat Maričić
Prema današnjim podacima ankete, u Supetru uvjerljivo vodi nezavisni kandidat Petar Pero Maričić koji ima 64 posto potpore, dok je aktualna gradonačelnica Ivana Marković (SDP) na 36 posto. Na pitanje “Tko će biti novi supetarski gradonačelnik?” do 8.30 sati izjasnilo se 958 osoba.

U Bolu prema podacima ankete izbore gubi aktualni načelnik
U Bolu su rezultati predizborne ankete vrlo zanimljivi. Tamo se za načelničku funkciju bore tri kandidata: aktualni načelnik Tihomir Marinković (SDP), nezavisna kandidatkinja Katarina Marčić i HDZ-ov kandidat Ante Selak. Najnoviji rezultati ankete ne idu u prilog aktualnomu načelniku Marinkoviću, koji je dva dana pred izbore samo na 9 posto potpore te ima najslabije rezultate ankete. Ako se rezultati ankete pokažu točnima, Marinković ne bi ušao u drugi izborni krug. Točno na 50 posto je HDZ-ov kandidat Selak, dok kandidatkinja Marčić ima 42 posto potpore. U Bolu se do sada izjasnilo 986 osoba.

Anketa govori da Lozić gubi u Milni
U Milni gdje je izvršna vlast u rukama SDP-ova načelnika Frane Lozića također bi moglo doći do promjena. Najnoviji podaci ankete govore da je Lozić gubitnik ovih izbora jer u ovom trenutku ima potporu od 36 posto, dok HDZ-ov kandidat Tomisav Mijić uvjerljivo vodi sa 64 posto glasova. Na pitanje “Tko će biti općinski načelnik Milne?” izjasnila se do sada 821 osoba.

U Selcima neizvjesno do samoga kraja
U Selcima se vodi mrtva trka između dvojice kandidata za načelničku poziciju. Novi mandat aktualnomu načelniku Ivanu Marijančeviću nije siguran, a za vratom mu puše HDZ-ov Petar Bezmalinović. Marijančević u ovom trenutku ima potporu od 51 posto, dok je Bezmalinović na 49 posto glasova. U anketi za načelnika Općine Selca do sada su sudjelovale 352 osobe.

U Nerežišćima vodi Obilinović, u Pučišćima HDZ-ov kandidat
Aktualni rezultati predizborne ankete zanimljivi su i u Nerežišćima gdje se aktualnom načelniku Svemiru Obilinoviću, na ovim izborima nezavisnomu kandidatu, odlučio suprotstaviti Frane Beroš iz Alternative 101 – Akcija mladih. Anketa govori da je Obilinović na 54 posto glasova, a Beroš na 46 posto potpore. U Pučišćima aktualni načelnik Marino Kaštelan (HDZ) ima 74 posto potpore, dok nezavisni kandidat Roko Capović prema anketi nema izgleda srušiti HDZ-ova kandidata s trona. U Pučišćima se do sada izjasnilo 714 osoba.

Obrat u Sutivanu, prednost izgubio aktualni Blažević, vodi kandidat Nezavisne liste “Volim Sutivan”
U Sutivanu je također neizvjesno što se tiče općinskoga načenika. Iako je aktualni nezavisni poteštat Sutivana Ranko Blažević kojega podržava Nezavisna lista našega mista imao prednost u anketi, današnji rezultati ne idu mu u prilog. Kandidat Franko Gospodnetić s Nezavisne liste “Volim Sutivan” ima podršku 53 posto. Danas do 11.00 sati o novomu općinskom načelniku Sutivana izjasnilo se 496 osoba.

U Općini Postira oko načelnika ne bi trebalo biti neizvjesnosti. Jedino je HDZ ponudio svoga kandidata, i to aktualnoga Šimu Marovića, a već treće lokalne izbore u nizu u toj Općini birači neće imati izbor među kandidatima. Načelničkoga kandidata predlagao je samo HDZ. Birači će tako moći ili podržati aktualnoga načelnika ili se ne izjasniti.

Prema današnjim podacima ankete, u Supetru uvjerljivo vodi nezavisni kandidat Petar Pero Maričić koji ima 64 posto potpore, dok je aktualna gradonačelnica Ivana Marković (SDP) na 36 posto. Na pitanje “Tko će biti novi supetarski gradonačelnik?” danas do 8.30 sati izjasnilo se 958 osoba (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...