Siniša Soljačić: “Tko ima medije, ima veliku prednost”

Siniša Soljačić iz Bola, jedan od kandidata za člana Općinskoga vijeća u Bolu s Nezavisne liste “Bolu bolje” , komentirao je lokalne medije u Bolu uoči lokalnih izbora koji će se u Hrvatskoj održati 16. svibnja.

Soljačić je po zanimanju pomorac, kapetan duge plovidbe i zapovjednik na brodovima specijaliziranima za prijevoz teških tereta. Već godinama piše kritičke članke na svomu blogu “Navigare necesse est” te upozorava na loš način upravljanja i stagnaciju razvoja turizma u Bolu.

Sloboda i nezavisnost medija osnova su demokracije
— Odavno je poznato! Tko pod kontrolom ima medije ima veliku prednost jer dobrim djelom kontrolira i usmjerava javno mnijenje. Sloboda i nezavisnost medija osnova su demokracije. U Bolu je godinama jedini moderni medij bio lokalni portal koji nam je pružao informacije od lokalnoga značaja, napisao je Soljačić, dodavši kako se ove godine pojavio još jedan medij želeći “obogatiti bolski medijski prostor”. — Nenadano je svima, koji su to željeli, omogućeno da iznesu svoja mišljenja i svoje stavove, kako životne, tako i političke, piše Soljačić.

Opozicija nije u prilici nešto napraviti
U objavi na službenoj Facebook stranici “Bolu bolje” Soljačić pojašnjava i kakva je situacija opozicije u odnosu na trenutnu vlast te tko ima prednost u obraćanju javnosti. — Opozicija nikad nije u prilici da pokaže što je napravila jer nije napravila ništa, ili vrlo malo. Opozicija nije niti u prilici da nešto napravi jer je – opozicija. Vlast je ta koja je u prilici da pokaže što je napravila i da se time pohvali. Opoziciji preostaje samo da ukaže na ono što se još moglo napraviti – a nije, da ukaže i upozori ako je nešto napravljeno kako ne valja, zašto se nije napravilo kako treba, da ukaže na raznorazne nepravilnosti, itd., ističe jedan od kandidata za Općinsko vijeće u Bolu.

Trenutna vlast i opozicija ne polaze s iste startne linije
— Opoziciji preostaje da odradi težak posao uvjeravanja glasača iznoseći i prezentirajući svoje namjere i svoje ideje. U svakom slučaju, u predizbornoj kampanji trenutna vlast i opozicija ne polaze s iste startne linije. Vlast, ma kakva bila, uvijek ima nešto napravljeno što može pokazati, ima općinske novce za promidžbu, ima logistiku, ima i neke razvojne planove…  Ako uz to mediji ne pruže istu šansu i jednima i drugima za iznošenje svojih stavova, onda se zaista može reći da je borba prilično nepoštena, poručio je Soljačić.

Siniša Soljačić, pomorac, kapetan duge plovidbe i zapovjednik na teretnim brodovima, kandidat je na lokalnim izborima za člana Općinskoga vijeća općine Bol, i to na listi “Bolu bolje” (izvor: “Bolu bolje” Facebook)

Podjelite:

You may also like...