Grad Supetar

Tihomir Marinković: Grabov rat nije u stagnaciji. Jedna je od najuspješnijih tvrtki u okruženju. Stigao odgovor Katarine Marčić: Stagnacija nije nazadovanje kao što je načelnik napisao, no kako on nije ekonomist, niti to načelnik nužno mora biti, razumijem da ne razumije

Predsjednik Skupštine komunalne tvrtke Grabov rat u Bolu, ujedno SDP-ov kandidat za načelnika Općine Bol Tihomir Marinković, komentirao je u petak, 7. svibnja, na službenoj Facebook stranici bolskoga SDP-a, navode nezavisne kandidatkinje za bolsku načelnicu Katarine Marčić koji se odnose na poslovanje Grabova rata.

Kandidatkinja Marčić gostujući u “Bolskom bavulu” u nedjelju, 2. svibnja, poručila je kako se ta tvrtka nalazi u određenoj stagnaciji te pri tom prozvala Skupštinu te komunalne tvrtke. — Krivicu ne bih stavljala na direktora Mirka Perića, on je svjestan da je to politička funkcija. Tome se treba prilagoditi direktor Perić ili bilo koji budući direktor, rekla je Marčić tada u emisiji.

Tvrtka je prometnuta u jednu od najusješnijih u okruženju
Načelnik Marinković, predsjednik Skupštine Grabova rata, naglasio je, između ostaloga, u priopćenju: — Opće je poznato da je sadašnje vodstvo tvrtke, na čelu s direktorom Mirkom Perićem, uložilo izuzetno velike napore da tvrtka, koju je njezin suprug Tomislav Marčić doveo do ruba potpune propasti, izvuče na stazu uspješnoga poslovanja i prometne je u jednu od najuspješnijih tvrtki ovoga tipa u okruženju.

“Isti je već jednom posrnuo”
Podaci koji su prilog ovoga priopćenja u potpunosti to dokazuju te upućuju da se planovi i namjere gospođe Marčić o ponovnom dovođenju gospodina supruga u Grabov rat, ako gospođa bude načelnica općine Bol, se ne treba dogoditi iz jasnoga razloga što je isti već jednom posrnuo i ničim se nije dokazao kao uspješan gospodarstvenik. Nadam se da gospođa Marčić neće biti izabrana na funkciju općinske načelnice te da neće postati predsjednica Skupštine Grabovoga rata, pa se taj štetan plan neće ni ostvariti. Vjerojatno s ovim štetnim planom nisu ni upoznati kandidati s liste za izbor vijećnika koje gospođa Marčić vodi na predstojeće izbore, poručio je u priopćenju Marinković.

“Razumijem da ne razmije”
Nije trebalo dugo čekati na odgovor kandidatkinje na lokalnim izborima Katarine Marčić, koja izražava žaljenje što se javnost, kako navodi, zamara uvijek s istom temom i vraćanjem u prošlost. U odgovoru na priopćenje koje je obavio bolski SDP, Marčić ističe: — U gostovanju u “Bolskom bavulu” rekla sam da je poduzeće Grabov rat u smislu prihoda u svojevrsnoj stagnaciji. Stagnacija nije nazadovanje kao što je načelnik napisao, no kako on nije ekonomist, niti to načelnik nužno mora biti, razumijem da ne razumije, napisala je Marčić. Istaknula je da je Progres revizija 2009. godine obavila dubinsku reviziju poduzeća, a ona, tvrdi, donosi negativno mišljenje u svim segmentima poslovanja. U tom razdoblju dug poduzeća iznosio je 6 milijuna kuna, a jedini član Skupštine, kako tvrdi, bio je načelnik. Dodala je kako se 2010. godine mijenjala skupština društva koja je imala 5 članova. Marčić nadalje navodi da su 2010. godine prihodi poduzeća, kada je direktor bio Tomislav Marčić, iznosili 6,7 milijuna kuna, a 2013. godine 9 milijuna kuna. Pojasnila je da je od prve do zadnje godine mandata direktora Marčića rast poduzeća iznosio 33,54 posto.

U tom razdoblju rasle su cijene usluga koje pruža Grabov rat
Osvrnula se i na podatke o poslovanju direktora Mirka Perića, istaknuvši da je 2014. godine prihod bio 9,4 milijuna kuna, a 2019. godine 9,9 milijuna kuna. — U tom periodu imali smo izvrsne turističke pokazatelje i stabilan godišnji rast, u tom periodu su i rasle cijene usluga koje pruža poduzeće Grabov rat, pa je li onda ispravno postaviti pitanje zašto je to tako i na uštrb koga poduzeće nije bolje poslovalo? Istaknula sam kako s tom stagnacijom direktor Perić vjerojatno nema ništa nego Skupština koja upravlja poduzećem, a kako je to upravo načelnik Marinković osjetio se valjda prozvan, primijetila je.

Marčić je na kraju dodala kako je Progres revizija u zaključku napisala da se kroz tri do pet godina s njihovim preporukama može dovesti poduzeće do stabilnoga i uspješnoga poslovanja. — Unatoč načelnikovim podmetanjima u tom razdoblju se i počela točka po točka rješavati, poručila je u svom očitovanju kandidatkinja za načelnicu s Nezavisne liste “Bolu bolje”.

Predsjednik Skupštine komunalnoga poduzeća Grabov rat i aktualni načelnik Općine Bol Tihomir Marinković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...