Grad Supetar

U Bolu na unutarstranačkim izborima izašlo samo 16,2 posto upisanih članova HDZ-a

Na unutarstranačkim izborima HDZ-a koji su održani 17. listopada u svim organizacijama HDZ-a bolski HDZ potvrdio je da će predsjednik Općinske organizacije te stranke i dalje biti Ante Selak.

No, na izborima koje je provela ta stranka u Bolu pristupilo je samo 29 članova stranke ili 16,20 posto onih koji ostvaruju biračko pravo.

HDZ ima samo jednoga člana u predstavničkom tijelu građana
Mala izlaznost na izbore sigurno potvrđuje nezadovoljstvo stanjem u stranci kod određenoga dijela članova, ali i ukazuje na rezultate HDZ-a na proteklim lokalnim izborima. Na svibanjskim izborima kandidat HDZ-a za lokalnoga načelnika, ujedno nositelj liste HDZ-a Ante Selak nije uspio, dok u Općinskomu vijeću HDZ ima jednoga člana.

Baković i Nevistić potpredsjednici stranke
Ante Selak bio je jedini kandidat za predsjednika OO HDZ-a Bol te je dobio jednoglasnu potporu birača izašlih na biralište. Za potpredsjednike bolskoga HDZ-a izabrani su Matko Baković, nekadašnji čelni čovjek bolskoga HDZ-a i predsjednik Općinskoga vijeća u proteklom sazivu, i to sa 79 posto glasova i Ante Nevistić koji je dobio povjerenje 65 posto izašlih birača.

Ivana Selak s najviše glasova
Kandidati za članove Općinskoga odbora HDZ-a Bol dobili su sljedeći broj glasova: Valentina Čadonja Pavlović (18 glasova), Smiljan Jozić (20 glasova), Slobodan Lovrić (14 glasova), Stipe Nevistić (18 glasova), Ivana Selak (21 glas) i Pero Šćepanović (15 glasova). Kandidat za člana (izaslanika) na izbornu skupštinu Županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Nevistić dobio je 29 glasova, odnosno jednoglasnu potporu birača koji su odlučili izaći na izbore.

Ništa važno za glasanje
— Za vrijeme glasanja nisu se dogodile činjenice koje su važne za glasanje i utvrđivanje rezultata glasanje, objavio je na Facebooku bolski HDZ.

izvor: HDZ Bol

Podjelite:

You may also like...