U ovoj općini HDZ se hvali pobjedom, a nije imao ni kandidata za načelnika niti ima većinu u vijeću

— Večeras smo po peti put uzastopce osvojili pobjedu na lokalnim izborima. Potrudit ćemo se i ovaj put opravdati Vaše povjerenje, objavio je HDZ Nerežišća na Facebooku nakon lokalnih izbora.

Načelnik Obilinović na ovim izborima bio nezavisni kandidat
Na lokalnim izborima dva su se kandidata natjecala za izvršnu vlast, a četiri kandidacijske liste za Općinsko vijeće. Glasalo je 68,66 posto upisanih birača. No, HDZ u toj Općini nije ni imao svoga kandidata za načelnika, niti je osvojio većinu u predstavničkomu tijelu građana, odnosno Općinskomu vijeću, pa nije poznato na koju pobjedu misli ta stranka. Aktualni načelnik Svemir Obilinović, koji je na proteklim izborima, 2017. godine, bio kandidat HDZ-a, na ovim izborima bio je kandidat grupe birača te ostvario pobjedu s 379 birača. Pokušao mu se suprotstaviti Frane Beroš, kandidat “Alternative 101 – Akcija mladih”, ali osvojio je tek 165 glasova.

HDZ ima dva mandata, kao i Nezavisna lista i SDP
Što se tiče Općinskoga vijeća, HDZ ni na tim izborima nema većinu. Prema izbornim rezultima, HDZ-HSS osvojio je dva mandata u vijeću, a prema konačnim rezultatima koje je objavilo općinsko izborno povjerenstvo, to će biti Katarina Štambuk, nositeljica liste HDZ-HSS, i Stjepan Dubravčić. Isti broj mandata u vijeću osvojila je i Nezavisna lista grupe birača koju je na izborima vodio David Jurun koji će uz Barbaru Barhanović zastupati interese liste. Socijaldemokratska partija Hrvatske u toj Općini također je završila izbore s dva mandata. U vijeću će kao predstavnici liste SDP-a sjediti Petar Bakić i Đani Nigoević. Tek jedan mandat pripao je Berošu kao nositelju liste.

U Supetru, Milni, Bolu i Selcima HDZ doživio izborni neuspjeh
Tko će s kim u koaliciju i formirati većinu od četiri ruku za sada nije poznato. No, poznato je da HDZ sam većinu u Općinskomu vijeću ima za sada samo u jednoj općini na Braču, i to u Postirima, kao i svojega načelnika. U Pučišćima HDZ ima samo načelnika, ali ne i većinu u Općinskomu vijeću gdje je ta stranka osvojila isti broj mandata kao i nezavisna lista grupe birača. Na izborima u Supetru, Milni, Bolu i Selcima HDZ je jednostavno doživio izborni neuspjeh.

HDZ u Nerežišćima na lokalnim izborima nije imao svoga kandidata za načelnika, a novi načelnički mandat osvojio je Svemir Obilinović kao kandidat Nezavisne liste grupe birača. HDZ nije osvojio ni najveći broj mandata u Općinskom vijeću. Isti broj vijećnika imat će Nezavisna lista grupe birača, kao i SDP (izvor: Općina Nerežišća)

 

Podjelite:

You may also like...