Grad Supetar

Za načelnika u Bolu kandidature za sada potvrdili dosadašnji SDP-ov Tihomir Marinković i nezavisna kandidatkinja Katarina Marčić. Bolski HDZ još nije objavio ime kandidata iako su održali stranački odbor

Lokalni izbori u Bolu po svemu sudeći mogli bi biti zanimljivi. Aktualni načelnik Općine Bol Tihomir Marinković (SDP) u nekoliko je navrata potvrdio ulazak u trku za peti načelnički mandat. No, u trku za fotelju načelnika ide i nezavisna kandidatkinja Katarina Marčić s Nezavisne liste grupe birača “Bolu bolje”. I to su za sada jedine službene potvrde kandidata.

Ako je suditi prema prethodno održanim lokalnim izborima, i ovogodišnji izbori za načelnika Općine, kao i za novi saziv predstavničkoga tijela građana, mogli bi biti uzbudljivi.

Najavu za izlazak na lokalne izbore obnanio preko lokalnoga portala
Borbu za novi, i to peti mandat u nizu, na čelu Općine kandidat Marinković obznanio je prvo putem lokalnoga portala boljani.info, zatim je to službeno objavio bolski SDP, dok je prošle nedjelje, gostujući u emisiji “Bolski bavul”, u podcastu modernoga medija, potvrdio kandidaturu za načelnika. — Kad sagledamo da smo radili neke projekte koji su za zajednicu vrlo značajni, a koji nisu realizirani, ocjenio sam da mogu uložiti dodatne napore i ostvariti projekte koje sam zacrtao na početku mandata. Došli smo u poziciju da su neki projekti pred samu realizaciju te smatram da mogu uložiti dodatne napore da te projekte završimo u idućemu mandatu, istaknuo je Marinković koji će tako u Bolu, ako osvoji novi mandat, biti najduži načelnik. Dodao je kako je pred njim zadatak realizacije nekoliko kapitalnih projekata.

Katarina Marčić: Upozoravala sam na loša postupanja, ali i podržavala dobre ideje
No, aktualni načelnik neće biti jedini kandidat na lokalnim izborima za nositelja izvršne vlasti. Svoju kandidaturu službeno je objavila i aktualna nezavisna vijećnica Općinskoga vijeća u Bolu Katarina Marčić, ujedno nositeljica novoformirane nezavisne liste grupe birača “Bolu bolje”. — Kroz rad u Vijeću nastojala sam konstruktivno pomicati granice, mijenjati ustaljene prakse, upozoravati na loša postupanja, ali i podržavati dobre ideje. Nadam se i vjerujem da ljude koji su me tada podržali svojim djelovanjem nisam razočarala, poručila je Marčić, naglasivši kako je zajedno s ostalim nezavisnim vijećnicima uspjela napraviti određene pomake. Izdvojila je, pri tom, stopostotno financiranje radnih bilježnica svim učenicima Osnovne škole u Bolu, financiranje osobnih asistenata u nastavi, zatim veća izdvajanja za tamošnju Osnovnu školu i potporu nekim projektima u kulturi.

HDZ za sada nije objavio ime kandidata
Zanimljiva je i činjenica i da općinska organizacija bolskoga HDZ-a do sada nije objavila ime svojega kandidata na lokalnim izborima kao ni listu za Općinsko vijeće u Bolu. Tu je organizaciju na nedavno održanim unutarstranačkim izborima preuzeo novi predsjednik Ante Selak iz ruku dotadašnjega Matka Bakovića (aktualni predsjednik Općinskoga vijeća, op. a.) pa se u kuloarima sve više govori kako će upravo novoizabrani predsjednik općinske organizacije HDZ-a biti i kandidat za načelnika Općine Bol. Da će HDZ Bol imati svoga kandidata na lokalnim izborima dao je naslutiti i bolski načelnik Marinković, tvrdeći u “Bolskom bavulu” kako će, prema njemu dostupnim informacijama, HDZ vrlo vjerojatno imati svoga kandidata za načelnika.

Održan općinski odbor HDZ-a, ali ime kandidata nije objavljeno
Iako je općinski odbor HDZ-a u Bolu održan online 14. travnja, na njemu se tek raspravljalo o pripremama za lokalne izbore. Prema zapisniku sa stranačkoga odbora predsjednik bolskoga HDZ-a Selak rekao je sljedeće: — Kolege aktivno radimo s potencijalnim kandidatima za predstojeće lokalne izbore. Predsjedništvo će uskoro izaći prema vama članovima odbora s kandidatima i na odboru po statutu će biti da predloži – izglasa redoslijed i kandidate na listama. Od vas očekujemo aktivno sudjelovanje u izbornoj kampanji te da svatko od vas napiše poželjne preporuke za predstojeću kampanju u vidu svoje stručnosti. Najavljeno je i da će stranka digitalnu promidžbu obaviti putem Facebook stranice.

Liste za izbore primaju se u uredu općinske uprave
Datume i satnicu kada će se primati liste kandidata za Općinsko vijeće i liste kandidata za načelnika objavila je predsjednica Općinskoga izbornoga povjerenstva Bol Morana Petranić. Liste će se, kako je objavio tamošnji lokalni portal, primati u uredu općinske uprave od ponedjeljka, 26. travnja, do četvrtka, 29. travnja, u vremenu od 8.00 do 14.00 sati, a u četvrtak od 8.00 do 15.00 sati.

U ovom trenutku potvrđene su dvije kandidature za načelnika Općine Bol na lokalnim izborima; aktualni načelnik Tihomir Marinković kandidat je bolskoga SDP-a, dok je Katarina Marčić kandidatkinja Nezavisne liste grupe birača “Bolu bolje”. Bolski HDZ još uvijek nije objavio ime kandidata za načelnika na lokalnim izborima (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...