ZA SADA POZNATO U izbornu trku za gradonačelnika SDP-ova Ivana Marković i nezavisni kandidat Petar Pero Maričić. Gradsko izborno povjerenstvo objavilo: Kandidacijske liste primaju se do 29. travnja u ponoć

Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je obavijest o dežurstvu povjerenstva i obveznim epidemiološkim mjerama u tijeku izbornoga procesa. To će povjerenstvo dežurati u zgradi suda u Supetru na adresi Hrvatskih velikana 6.

Posljednji dan prijave je 29. travnja
Kandidacijske liste za članove vijeća i kandidature za izbor gradonačelnika Gradskomu izbornom povjerenstvu moći će se dostaviti u razdoblju od 19. do 23. travnja, i to od 8.00 do 15.00 sati, zatim od 24. do 25. travnja od 9.00 do 13.00 sati, od 26. do 28. travnja u vremenu od 8.00 do 15.00 sati te posljednjega dana, 29. travnja, od 8.00 do 24.00 sata.

Prije dolaska i predaje kandidature obvezna je telefonska najava
— U skladu s preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo u svrhu osiguranja i poštivanja nužnih epidemioloških mjera u postupku zaprimanja kandidatura, obvezno je prije dolaska radi predaje kandidatura telefonski se najaviti Gradskom izbornom povjerenstvu radi dobivanja termina predaje, i to na brojeve 640-934, 640-921, 640-957, gsm 0916316699, istaknuli su iz Gradskoga izbornoga povjerenstva, uz napomenu kako će obavijest o radnomu vremenu biti oglašena na vidljivomu mjestu na ulazu u zgradu sjedišta povjerenstva.

Za sada dvoje kandidata za gradonačelnika
Prema do sada u javnosti poznatim podacima, za funkciju gradonačelnika natječe se dvoje kandidata; aktualna gradonačelnika u drugomu mandatu Ivana Marković iz reda Socijaldemokratske partije, na toj funkciji već od 2013. godine, i nezavisni kandidat Petar Pero Maričić, vijećnik u aktualnom sazivu Gradskoga vijeća. Supetarski HDZ neće imati kandidata iz svojih stranačkih redova, ali otvoreno je podržao kandidaturu Maričića za prvoga čovjeka Grada Supetra. Gradonačelnica Marković medijski je kandidaturu obznanila još krajem siječnja ove godine, dok je kandidat Maričić službeno objavio kandidaturu 16. travnja pod platformom “Dosta je”.

Gradonačelnica Marković: Program smo završili i listu predali; Kandidat Maričić: Hvala za svaku poruku podrške
— Program za naredno razdoblje smo završili te smo jučer predali listu sa našim kandidatima za gradsko vijeće. U narednim danima predstavit ćemo program i članove našega tima, objavila je danas, 21. travnja, gradonačelnica Marković, uz napomenu kako će SDP i na ovim izborima zajedno pod ruku s Hrvatskom strankom umirovljenika. Kandidat Maričić na izbornoj Facebook stranici “Dosta je” poručio je: — Mirca su bitna. Splitska je bitna. Supetar je bitan. Škrip je bitan. Naglasio je kako će s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i svakodnevno povećanje broja novozaraženih komunicirati s građanima najviše preko društvene mreže. — Sigurnost je bitna. Hvala za svaku poruku podrške u inbox te vas ovim putem pozivam da mi primjedbe, prijedloge i ideje šaljete i dalje u inbox, poručio je Maričić.

Kandidaturu za gradonačelnika za sada su potvrdili aktualna gradonačelnica Ivana Marković (SDP) i nezavisni kandidat Petar Pero Maričić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...