Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

10. Gitaristički vikend u Supetru

Na 35. Supetarskom litu danas, 13. srpnja, u 21.30 sati započinje Gitaristički vikend koji će okupiti svjetski nagrađivane mlade gitariste. Petar Čulić, domaći gitarist, imat će u društvo, a uz njega će pred župnom crkvom Navještenja Marijina nastupiti Željana Jerić, Chia-Wei Lin, Sanel Redžić, Julia Trintschuk i Natan Zlodre.

Naš gitarist Petar Čulić magistrirao je 2008. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Dobitnik je dviju rektorovih nagrada, i to za izvanredne rezultate postignute za studija te za izvanredna umjetnička ostvarenja. Godine 2010. završio je poslijediplomski studij na privatnoj akademiji “Koblenz International Guitar Academy” u Njemačkoj u klasi prof. Huberta Kappela. Dobitnik je godišnje nagrade Općine Dugi Rat za izvanredna postignuća na području glazbenoga i kulturnoga stvaralaštva.

Julia Trintschuk gitaru je počela svirati s četiri godine, a formalno glazbeno obrazovanje sa šest godina u Stuttgartu. Diplomirala je gitaru 2018. godine u klasi Mateusa dela Fonte, a sada je studentica diplomskog studija na Robert Schumann Hochschule u Dusseldorfu u klasi prof. Joaquina Clercha.

Na državnim i međunarodnim gitarističkim i glazbenim natjecanjima osvojila je mnoge nagrade i priznanja. Tako je ove godine na Andres Segovia natjecanju u Španjolskoj osvojila prvu nagradu, kao i na Međunarodnomu gitarističkom natjecanju Tivat u Crnoj Gori 2017. godine.

gitaristički vikend 13. i 14. srpnja u Supetru

gitaristički vikend 13. i 14. srpnja u Supetru pred župnom crkvom Navještenja Marijina

Podjelite:

You may also like...