Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Biciklistička utrka Uvati vitar 2019

Sutivan će danas, 18. svibnja, izgledati kao u srcu sezone. Atraktivna biciklistička XCM utrka “Uvati vitar” kreće u 10.00 sati s rive u Sutivanu. Vodeća je to biciklistička utrka, koja s obzirom na interes i broj sudionika, ulazi u 5 najastraktivnijih u Hrvatskoj, dok je u Dalmaciji po svemu sudeći vodeća. Prema dostupnim informacijama, za utrku se službeno prijavili oko 4 stotine sudionika, dok se očekuju i brojni rekreativci, pa se neslužbeno govori o sudjelovanju oko 1.000 biciklista.

Oni će u nekoliko ponuđenih staza svladavati kilometre po našemu otoku, ovisno naravno o pripremljenosti samih biciklista i opremi. Riječ je o tri utrke u jednoj, i to tako da će biciklisti moći birati rutu kojom će se kretati. Za rekreativce je planirana staza “Bonaca”, dugačka oko 20 kilometara, dok će oni najvatreniji pokušati svladati 70-tak kilometara dugačku stazu “Bura”, koja spaja Sutivan, Supetar, Nerežišća i Milnu. Treća staza, zvana “Vitar”, uključuje 43 kilometra, a ona nekako spaja dvije “krajnosti”.

Početak biciklističke utrke “Uvati Vitar” u 10.00 u startnoj areni označit će pucanj pištolja. U tijeku te utrke u Sutivanu će se odvijati prigodni program uz DJ-a i prezentacije sponzora utrke. Organizirani su i video izvještaji s terena te live praćenje utrke putem aplikacije na mobitelu. Poslije utrke natjecatelji će izgubljenu energiju moći nadoknaditi uz PIK roštilj, ali i pravi domaći gurmanski spektakl u 19 sati, kada ih očekuje svečana večera s janjetinom, rižotom i tunom. Na kraju će biti proglašeni i najbrži natjecatelji.

biciklistička utrka Uvati vitar (izvor: sutivan.hr)

biciklistička utrka “Uvati vitar” starta u 10.00 sati u Sutivanu (izvor: sutivan.hr)

Podjelite:

You may also like...