Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Blagoslov novoga zvona u Pučišćima

Novo zvono koje će uskoro zvoniti sa zvonika crkve Sv. Jeronima u Pučišćima bit će blagoslovljeno u nedjelju 21. srpnja. Blagoslov će obaviti hvarski biskup mons. Petar Palić poslije svečane nedjeljne mise koju će predvoditi u toj župi. Misu će, prema najavi, slaviti u 8.00 sati u crkvi Sv. Jeronima u zajedništvu s vjernicima iz te župe.

Novo će zvono zamijeniti dotrajalo
Prema najavi župnika iz Pučišća don Pave Gospodnetića, novo zvono će zamijeniti dotrajalo zvono koje je skinuto. — Danas oko 14 h zazvonila su sva zvona. Nakon toga nastupilo je zatišje. Ono će potrajati neko vrijeme (najduže mjesec dana). Započeli su radovi na zvonima. Danas su sva zvona skinuta sa konstrukcije. Sljedeći tjedan započinje čišćenje (pjeskarenje) konstrukcije. Skida se stara ispucala boja. To će potrajati neko vrijeme. Nakon toga ide montaža postojećih zvona na nove jarmove. Postavljanje novih instalacija, objavljeno je na facebook stranici pučiške župe.

Sredstva su prikupljali vjernici
Sredstva za kupnju novoga zvona osigurali su vjernici prikupljanjem priloga, a u pomoć za nabavu zvona uključila se i tamošnja Općina te Hvarska biskupija. — Hvala svima koji su se svojim doprinosom uključili u ovu akciju i tako omogućili obnovu konstrukcije i nabavu novoga zvona, poručio je don Pavao.

zvonik župne crkve Sv. Jeronima u Pučišćima uskoro će dobiti novo zvono (foto: J. Bašić)

zvonik župne crkve Sv. Jeronima u Pučišćima uskoro će dobiti novo zvono (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...