Boljani i Bolke sutra će svečano proslaviti Gospu od sniga, a lokalna vlast Dan općine

Boljani i Bolke spremni su za sutrašnju proslavu blagdana Snježne Gospe koja je u narodu poznatija pod nazivom Gospe od sniga. Za vjernike u Bolu, o kojima se duhovno skrbe dominikanci, Snježna Gospa župna je svetkovina, a za lokalnu vlast Dan općine.

Istoga dana, 5. kolovoza, slavi se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Dan je to sjećanja na oslobodilačku vojnoredarstvenu akciju Oluja koja se dogodila prije 27 godina.

Program će početi polaganjem vijenaca
Općina Bol objavila je program proslave blagdana Snježne Gospe i Dana Općine. Program će početi u 10.00 sati polaganjem vijenca na spomenik palima za Hrvatsku kod dominikanskoga samostana. Vijenac će biti položen i kod biste Joze Bodlovića u središtu mjesta. U 11.00 sati održat će se svečana sjednica vijeća Općine Bol na kojoj će biti dodijeljena ovogodišnja javna priznanja Općine.

Središnje misno slavlje u dominikanskoj crkvi
Crkveni program proslave održat će se u samostanskoj i župnoj crkvi. Središnje euharistijsko slavlje u 20.00 sati u samostanskoj crkvi Svete Marije Milosne predvodit će dominikanac fr. Srećko Koralija u zajedništvu s bolskim dominikancima i pristiglim bračkim svećenicima. Misi će prethoditi molitva krunice i litanije od 19.30 sati. Jutarnja misa župne svetkovine slavit će se u 8.00 sati u “veloj” crkvi, a u župnoj crkvi s početkom u 9.00 sati.

Goran Karan na bolskoj rivi
U zabavno-gastronomskom programu na bolskoj rivi posjetitelje će zabavljati Goran Karan i Dino Petrić s pratećom grupom. Veličanstveni vatromet planiran je u 23.00 sata. — Svim Bolkama i Boljanima čestitam 5. kolovoza Dan općine Bol i blagdan naše zaštitnice Gospe od sniga, poručila je stanovnicima općine općinska načelnica Katarina Marčić.

Dominikanski samostan Svete Marije Milosne u Bolu (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...