PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Crveni križ Brač organizira akciju darivanja krvi u Supetru: KBC Split upozorava na nestašicu svih krvnih grupa

Već smo pisali da splitski Klinički bolnički centar upozorava na nestašicu svih krvnih grupa. Odjel za transfuzijsku medicinu apelira već neko vrijeme građane da se uključe u darivanje krvi i da se tako osigura normalan rad bolnice.

Brački Crveni križ prepoznao važnost apela splitske bolnice
Crveni križ Brač prepoznao je važnost apela splitske bolnice, pa je ponovno u akciji. Poslije održane akcije dobrovoljnoga darivanja krvi u Milni, 13. kolovoza, u kojoj su prikupljene 24 nove doze krvi, akcija će ovaj put biti održana u našem gradu, i to u ponedjeljak 19. kolovoza.

Krv može darovati svaki čovjek dobroga zdravstvenoga stanja
Građani će se akciji moći odazvati od 8.30 do 14.00 sati u prostorima Crvenog križa Brač. Vrijedi istaknuti da krv može darovati svaki čovjek dobroga općega zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina života, dva do tri puta godišnje nakon pregleda i odluke liječnika transfuzijske medicine.

Darivatelj treba imati tjelesnu težinu iznad 55 kg, propocionalnu visinu, tjelesnu temperaturu do 37°C, krvni tlak od 100 do 180 mmHg (sistolički) i 60 do 110 mmHg (dijastolički), a puls između 50 i 100 otkucaja u minuti. Hemoglobin kod muškaraca treba biti 135 g/L a kod žena 125 g/L.

Brački Crveni križ prepoznao je apel splitske bolnice i organizira u ponedjeljak, 19. kolovoza, akciju darivanja krvi u Supetru

Brački Crveni križ prepoznao je apel splitske bolnice za darivanjem krvi i organizira u ponedjeljak, 19. kolovoza, akciju dobrovoljnoga darivanja krvi u svojim prostorima u Supetru

Podjelite:

You may also like...