Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

DAN ODLUKE ZA JADRANKAMEN Marino Kaštelan uoči sutrašnje Skupštine vjerovnika na Trgovačkom sudu u Splitu: “Hvala svima koji su prepoznali značaj Jadrankamena za ove ljude, ovo mjesto i ovaj otok. Zahvaljujem na prvom mjestu bivšim i sadašnjim radnicima”

Predsjednik odbora vjerovnika tvrtke Jadrankamen d.d. u stečaju Marino Kaštelan obratio se danas. 5. prosinca, javnosti u povodu skupštine vjerovnika te bračke tvrtke u stečaju koja će se održati u petak, 6. prosinca, na Trgovačkom sudu u Splitu.

Sutra se odlučuje o sudbini najveće kamenoprerađivačke tvrtke u Dalmaciji
— Danas, dan uoči blagdana sv. Nikole, toga svekršćanskoga sveca i zaštitnika Gornjega Humca, najavljujem sutrašnju skupštinu vjerovnika Jadrankamena d.d. u stečaju. Nakon osam godina stečaja i nekoliko mučnih mjeseci prije samoga otvaranja stečaja, sutra se odlučuje o sudbini ove najveće kamenoprerađivačke tvrtke u Dalmaciji i druge po veličini u Hrvatskoj, najavio je Skupštinu vjerovnika predsjednik toga odbora Kaštelan, istaknuvši da će se vjerovnici izjašnjavati o stečajnom planu koji je izrađen prema ponudi strateškoga ulagača, kalifornijske tvrtke MRC Rock&Sand LLC iseljenika Mile Grbića.

Značaj Jadrankamena za ljude, mjesto i otoka
Kaštelan zahvaljuje svima koji su prepoznali značaj Jadrankamena za, kako je rekao, “ove ljude, ovo mjesto i za ovaj otok”, a posebno bivšim i sadašnjim radnicima. — Njih 253 već je dalo svoju suglasnost na plan, a nekolicina od ukupno 299 radnika – vjerovnika će, vjerujem, glasovati i sutra na samoj skupštini, istaknuo je Kaštelan. — Hvala i malim dobavljačima koji otpisuju najveći dio svojih potraživanja da bi ova tvrtka nastavila živjeti. Ovdje posebno zahvaljujem kolegama iz lokalnih samouprava Selca, Supetar, Seget, Trogir i Split koji su u ubrzanoj proceduri podržali plan, a također i Vodovodu Brač, Hrvatskim vodama, Autotransu te brojnim drugim, manjim i većim dobavljačima, poručio je Marino Kaštelan.

Bez nekretnina ne bi bio moguć nastavak poslovanja
Zahvalu je uputio i razlučnim vjerovnicima koji su, stoji u objavi, “imali upisana prava na nekretninama te su u bilo kojem trenutku u ovih osam godina mogli izgubiti strpljenje i naplatiti se prodajom tih nekretnina od kojih su neke bile nužne za nastavak poslovanja”.

Spas tvrtke Jadrankamen d.d. je moguć i izgledan, poručio Marino Kaštelan
— Hvala Ministarstvu financija i ministru Mariću na brzoj i kvalitetnoj reakciji. Hvala našem nadbiskupu Nikoli Eteroviću, Marinu Franinoviću iz Europske investicijske banke, županu Blaženku Bobanu, predsjednici Saborskoga odbora za proračun i financije Grozdani Perić, ministru Darku Horvatu, premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar–Kitarović na podršci i angažmanu u ključnim momentima. Osobita zahvalnost i priznanje članovima Odbora i stečajnoj upraviteljici Anči Bašić koja je neumorno i uspješno vodila Jadrankamen iz ambisa u kojem se bio našao do ovoga trenutka kad je spas moguć i izgledan, poručio je Marino Kaštelan. Na kraju poruke načelnik Kaštelan ističe da je sutra sve na vjerovnicima i “na zagovoru sv. Nikole”.

Na Skupštini za stečajni plan treba biti najmanje 150 radnika
Kaštelan je 19. studenoga pozvao radnike da se uključe i odazovu na sutrašnju Skupštinu na kojoj će moći glasovati i izjasniti se o predloženom stečajnom planu te tvrtke. Pojasnio je kako je važno da za stečajni plan bude većina radnika, odnosno najmanje njih 150. — Za one koji nisu u mogućnosti doći na skupštinu bit će organizirano potpisivanje punomoći kojom bi ovlastili odvjetnika da ih besplatno zastupa na skupštini i glasa za stečajni plan, istaknuo je tada Kaštelan.

Ročište će se održati 6. prosinca s početkom u 9.00 sati na Trgovačkom sudu u Splitu
Iz Trgovačkoga suda u Splitu potvrdili su nam da će se ročište u predmetu bračke tvrtke Jadrankamen d.d. u stečaju održati 6. prosinca, s početkom u 9.00 sati, u sudnici br. 22 u podrumskom dijelu sudske zgrade.

– Nakon osam godina stečaja i nekoliko mučnih mjeseci prije samoga otvaranja stečaja, sutra, 6. prosinca, odlučuje se o sudbini ove najveće kamenoprerađivačke tvrtke u Dalmaciji i druge po veličini u Hrvatskoj, najavio je Skupštinu vjerovnika na Trgovačkom sudu u Splitu predsjednik toga odbora Marino Kaštelan

Podjelite:

You may also like...